Skip navigation

Tag Archives: panas

saja xmau update selama seminggu sebab nak kekalkan gambo ucapan raya tu kononnya semangat beraya selama seminggu. kejadah hapenye. semangat raya ada sekerat hari je.

owh amat sangatlah penat since raya nih. exam situ sini. homework sini sana. kepala otak pon hentah kemana. dua-tiga hari tak tido malam sebab siapkan assignment yang tak siap2. adoiii…. sumpahla kalo aku taw idup kat u sebok cenggini xhingin aku blajo! tapi ehehe xpela kata nak kaye. so blajo ajela. haha

nak crita pasal raya, macam da lambat. so aku bagi sinopsis jela. malam last puasa, g jalan2 kat Colorado Mills (shoping complex paling dekat ngan Golden) sampai bebuke pose dengan hanya meminum frappucino Starbucks sehingga terketaq2 lutut sebab time tu sejuk haram! pastu balik ada majlis takbir raya. makanya bertakbir dengan perut kosong ajorla. pastu disebabkan perut bergendang gendut tali kecapi, kontingen gatal g shoping mall time nak bebuke ini pegi ke Denny’s restaurant. owh makanannye sedap amat. pkul 11.30 sampai kul 1.30 kitorang melekat kat situ. nikmat tak terkata. kenyang perut, balik rumah, masak lontong. kekdahnye aku tak tido malam raya tuh sebab mau siapkan lontong. nak masak awal2 xbole takut sayur lembek xsedap nak dimakan. so tggu la sampai subuh baru masak. wah pengorbanan yang amat besar dimalam raya! (jadah kola)

pastu pkul 8.00 pegi solat raya kat islamic centre dengan mata kuyu. aku lupe ntah aku baca ke x Al-Fatihah time solat tu sebab ngantuk sangat. huhu. pastu pegi jamuan raya kat rumah senior (soon to be mine. hehe) lagi dengan mata yang amat mengantuk. pastu aku rasa aku makan skit pastu aku tido dalam bilik Cheengkye (soon to be my room). bila bangun, aku xingat pon ape aku buat before aku tido tuh. da segar bangun tido, makan lagi sampai nak termuntah then karaoke melalak-lalak bagai manusia xingat dunia. pastu da bosan g main pingpong. pastu da bosan balik. bila balik bosan lagi g main badminton. balik rumah je ada tetamu da kat rumah. dye family yang blaja kat Colorado University dalam 30minutes driving dari skolah aku nih. pastu kat2 maghrib ikut dye g rumah terbuka yang aku xtau katne sebab aku tido all the way to there. haha. pastu balik, siapkan homework, tido pukul 3 pagi.

best kan raya aku di perantauan? –___–”

*     *     *

skang hidup sudah hepi. masalah yang da jadi sume udah settle.

(shit spatotnye panjang gile lagi aku tulis tetibe hilang~ aaaaaaa)

Advertisements

sepatutnya jari-jari kecik ku ini menaip assignment NHV yang perlu disubmit esok, tapi end up aku sedang menaip blog. haih..dunia.

sepatutnya aku skang hepi bersama teman rakan disini, tapi jauh dalam hati, ada ruang kosong. ruang kosong yang di isi dengan rasa kelabu. taw rasa kelabu? kelabu la.

emosi masih lagi xmenentu. sesaat aku hepi, 2 saat kemudian aku sedih, 3 saat kemudian aku rasa sakit perut. (sakit perut tuh emosi x?) hidup hepi je, tapi kenapa ada rasa kelabu? pelik. mungkin juga xpelik. sebab aku rasa ini balasan Allah kat aku. atas perbuatan keji aku selama ini dan juga tatkala ini. aku xmahu menipu, tapi xnak luahkan perkara sebenar.. nanti pecah belah hidup. tadi blaja econs, kalo total net benefit kurang dari total cost, action tu tak wajar dibuat. tapi it depends jugak. adoi pening la kalo pikir cara econs nih.

makanya skang, aku hanya perlu berdiam. diam dan biarkan kotak rahsia ini kekal terkunci. biar segala apa jua aku alami, aku saja yang rasai. xperlu nak bagi yang lain sama menderita.

ok, tamat sesi berdrama bangsawan segala. habis. tutop cerita emo2. esok aku jadi p.chek yang happy sahaja! : )

mulai esok, aku da xde kelas pukul 8 pagi. paling awal pon 9.30. da 2 kali aku telepas kelas pkul 8 pagi, so aku decide tukar kelas masuk yang pkul 12 tgahari. nih kelas Physical Activities. PJ la bahasa skola menengah. tapi pikir2 balik ape ke gile aku amek klas PA masa tengahari buta nih. haha. lantakla. janji xyah bangun awal.

skang, tiap2 malam aku teringat mak. skang aku rasa nak peluk mak. nyesal xpeluk banyak2 masa kat malaysia dulu. seganla kononya sebab da besar. so kepada kalian yg belum fly, peluklah mak bapak anda sepuas2nya. jangan jadi cam aku. huhu~

nab ngan adli da mau fly. adli lagi sploh hari. nab lagi 20. kot. same gak ngan kawan2 yang laen, tapi aku xtahu bila sebab aku xcontact sangat. teruk gila kan aku? hish. tapi walau jauh mana pon, aku slalu ingat kat korang2 yang still kat malaysia. mane aci weyh korang leh raya kat umah. cess.

cakap pasal raya, raya lagi seminggu lebih. tapi amalan aku bulan puasa nih aku rasa xsama macam amalan seminggu masa kat kolej pon. tarawikh brape kali je. adoi. ape nak jadi nih?

*        *          *

(habis idea dah)

sepatutnya lepas aku menaip assingment NHV (yg aku end up type blog), aku kena siapkan 20 soalan calculus yang juga disubmit esok. so macamane nih?

aku terkejut tengok statistic pengunjung blog aku harini. even xde post baru, bilangn yang menjenguk blog bosan ini masih lagi dalam 70 orang ke atas. (xdela banyak sangat senanye kan?)

senanye banyak gila benda yang aku nak tulis, rasanya sehari aku bole post 4-5 entry jugak kot. tapi belakangan nih, emosi x menentu, pikiranku haru-biru. banyak sangat benda yang dah terjadi sepanjang masa melangkaui aku disini. emo? hampir setiap jam aku emo. kat sini aku xde orang yang aku boleh luahkan rasa sebenar aku. kalo kat kolej, nab ada, adli ada, herman ada, hizbul ada. ye aku ada lutphi tapi aku xnak bebankan dye dengan perkara yang dia sendiri tengah hadapi. aku bukan jenis orang yang suka pendam perasaan. tapi kat sini, kat colorado bumi bukit bukau panas gila nih, aku jadi lain. mulut nih xrasa macam nak bercakap banyak, luahkan segala apa yang bermain difikiran seperti aku yang dulu. tak kisahlah kalo orang anggap aku dulu kaki sebok ke, kaki kepoh ke. lantaklah. itu aku.

serius sekarang aku nak balik malaysia. aku nak jumpe family. aku nak jumpe kawan2. aku perlukan korang sume weyh. tapi korang jauh..

study setakat nih ok je. xde problem langsung cuma ada la subject yang teramat sangat bosan sampai aku rasa nak baling je kasut kat lecturer ngan classmate yang laen. (bukan sebab menyampah, tapi sebab da bosan gila weyh). class calculus II ok la sebab sume benda da blaja time A-levels dulu. tapi aku xnak take it for granted sebab bagi aku, A-Levels was my biggest failure. never thought to get a Ungraded grade ( isnt that redundant?) in any of my exams before. tapi masa A-Levels, nah ko. sebijik U untuk further. te hell weyh. blaja penat2 (walopon aku xblaja la further dulu – tapi aku g la jgak class occay~) pastu math plak dapat B je. hish malu. so sebab tu la aku xnak terfikir langsung untuk rasa atau belagak pandai da kat sini..

skang bulan pose. dugaan dari Allah banyak tak terkira. aku jadi tak keruan macamane nak settlekan sume benda yang terjadi. nak cakap, nanti orang terasa. xcakap nanti aku pulak yang binasa. kalo cakap, nanti mula la yang nih sakit hati dengan yang tu, yang tu mulalah xnak baik dengan yang ni. adoi. pening2. maybe diorang tak rasa apa yang aku rasa sebab otak aku nih laen skit, eh x, banyak kot. tiap2 hari aku kena berhadapan dengan orang yang sangat annoying sepanjang aku dok sini. rasa nak sepak terajang je bila jumpe dye. hello, ko ingat ko bagus sangat? kalo ko bagus pon g tunjuk kat orang laen la xyah tunjuk kat aku! owh sabar2. puasa.

makanya blog bosan ini telah officially bertambah bosan sebab skang jadi tempat aku ludah segala perasaan aku je. te hell ko ingat orang kisah hal ko pchek? gi panjat mount zion pastu terjun la weyh..

sudah2. aku kena stop sebelum jari ini mengulangi kesalahan lampau. babai.