Skip navigation

Tag Archives: exam punye hal

pagi nih on the way pegi class physics Mr Siva tersayang, aku singgah jap kat board. (padahal sebelah lab je pon) tertempek helaian penerima2 surat di board itu. owh ada nama aku! 

tapi nama aku dieja silap kat helaian tu. Zulhilmi Yusuf. sebenarnya aku tengah tunggu barang kiriman dari akak aku.. so bila tengok nama aku dieja salah, harus la aku bersedia nak msg akak aku. motif xreti eja nama bapak sendri?

tup2 bila amek, hanyalah sekeping surat nipis ajor.

“cit, kata pos barang..ni surat je” rintih hatiku yang bengong ni.

tengok2…uik?? South London? bila masa plak akak aku dok london? *bajet blonde*

dalam lab physics sambil menunggu Mr siva nak start class, aku bukak dengan penuh hati2 sampul putih itu. (btw kat sampul tu nama aku dieja dengan betul..abg admin la salah type.)

bila dibuka sampul, tadaa!!!

 

sy

 

wah! sekeping kad ucapan! (apahal skema sangat ayat aku nih?) kiriman dari al-ustad wal-habang ul-Fadzly dari Bandaraya Islam Greenwich, LONDON. tertulis kat dalam…err..xpela xyah la gtaw ape kat dalam.. tapi gudluck la point dye. huhu… sungguh ku terharu pali menghantar utusan gudluck kat  aku.. T-T. mekasih pali! kamu juga baek2 di bandaraya Islam Grennwich sana yeh! :p

kepada Ustad Habang Pali terchenta, kamulah senior paling sexy baek! 

again, trimas!!!

ku sayang kepadamu~dayang cintakanmu~ *tibe*

 

p/s : pali, aku tampal card nih kat dinding bilik aku… : )

Advertisements

owh tidak. ini yang aku xsuka. bila hampir2 exam, aku jadi xtentu hala. serius. dalam seminggu dua nih emosi aku xstabil mengalahkan pompuan yang PMS. 

xtahu kenapa, aku skang jadi panas baran. cepat sangat nak marah kat orang. hish. teruk tul la. aku xmacam tu la biasanya. bila aku fikir2kan balik, rasa kecewa gila bila aku sedar diri aku macam ni. ape aku da buat sampai aku xleh kawal emosi nih?

skang, disebabkan emo dengan diri sendiri, jadikan aku emo dengan orang lain. hah, ko tu..aku emo dengan ko la. serius. orang yang suci xberdosa pon kadang2 aku rasa nak sepak. hish, xbaek kan?

kali nih aku memang rasakan ujian tuhan nih sangat besar. dalam kesukaran, dia tambah lagi cabaran untuk uji lagi siapa diri kita sebenar. untuk tunjukkan betapa besarnya kekuasaanNya, Allah maha Esa.

ak sedar, dalam aku riang gembira gelak ketawa, sebenarnya dalam diri aku sedang gundah gulana xterkira.

lumrah manusia yang imannya tidak mencapai iman seorang sahabat Rasul nih, biasanya hanya ada ketikanya saja mahu dekatkan diri dengan sang-pencipta. serius, aku skang dalam usaha supaya aku xpernah jauh dariNya. doakan aku, dan bantui aku ye teman2.

tika ini, xperna sekali pon aku xterfikir pasal exam. asyik exam2. bangun pagi terfikir ada exam. before tido malam teringat ada exam. before mandi tengah berus gigi teringat pasal exam. haih..dah ready ke aku untuk exam nih?

tiap kali buat practise paper, aku xley jawab. tapi bila stdy bole je aku faham, bole je aku hafal. kenapa begini..subhanallah… bantulah aku…

 

*     *     *

tuhan, aku pinta darimu, bantui aku.

tuhan, aku rayu padamu, pimpinlah daku.

tuhan, aku sembah padamu, jiwa ini untuk kembali padamu.

tuhan, aku pohon, beri aku kekuatan, untuk aku menempuh dugaan darimu.

……

esok ada paper trials further pure.

0_O!!!!

masyaAllah.. trials exam lagi 4  hari je..

study baru je brape kerat.. haduh…

dilemma further xilang2 lagi nih walopun xpayah dapat A..

tapi ak nak dapat A… tapi macam xmampu.. T_T

aku nak fly pegi Colorado School of Mines..

ak nak bejaya macam kawan2 aku yg laen…

ya Allah.. tolonglah aku…