Skip navigation

Monthly Archives: May 2009

apekah tajuk post kali nih pelik amat? haha..ada dua perkara ak nk sampaikan..2-2 sesuai dengan tajuk la.

 

1 – OH YEAHH!!

Kris Allen is the new crowned american idol!! wohhooo!!! sorry aiman, couldnt help you with the fact that adam’s not the winner! pagi nih tepat jam lapan aku ngan aiman cepat2 berkejaran ke cafe nak tengok results show dye. the performances was absolutely amazing! (motif la kan speaking2 plak bile cakap pasal american idol..wahaha)

sangat gumbira dengan kemenangan Habang Kris! :p

kris

cant wait for his single or album to come!

 

2 – AH TIDAKK!!!

kerana nak tengok sangat sape menang american idol season nih, aku skip block 2 yakni chemistry class bersama chekgu favoriteku, Mr Hanson. 

oh tidak, ini kali ke3 aku skip class dye semester ni. T-T..

sebab tahun lepas aku da missed final result show sebab pegi class Chemistry jugak, lalu aku bertekad kali nih aku nak korbankan class la plak demi american idol. *wah sampai gituh liberal dan malas belajar kau!* :p

lepas Kris diumumkan menang, (wohooo!!!!) aku g la rc g mentelaah chemistry. kononnya nak compensate balik la masa yang dikorbankan untuk american idol tadi. haha. dalam 3o minit lepas tu syamim datang..

“pochek, Mr Hanson nak jumpe korang yang tak datang class tadi. dye soh ko amek sendri handouts yang dye kasi. and he’s expecting an explanation kot.”

O_o!! oh tuhanku! apa aku nak bagitaw dye nnt??

“sorry sir i was at the cafe just now watching kris allen winning the show. i was tempted by the performances and couldnt help myself  from skipping your class.”

mau kena lempang aku kalo cakap macam nih. so, da xde cara laen, terpaksa la aku tidak memberitahu perkara sebenar kepada nya. (perkataan pendeknya, tipu sunat)

bile aku pegi, mintak maaf sume dye pon membebel la ape benda ntah yang aku pon kurang ingat da.. dye macam marah. x, memang dye marah, tapi dye cam control2 macho marah. tapi aku xley lupa last words dye… 

“apologizing alone won’t give you good grades. Coming up to class will give you a good grade.”

T_T… baiklah Mr Hanson. Saya akan cuba untuk tidak skip kelas anda lagi ye.

*oh tidak, esok pagi2 kelas dye!*

 

DSC_3116

 

pagi itu,

hati ini merintih,

bila hari esok akan tiba?

pagi nih on the way pegi class physics Mr Siva tersayang, aku singgah jap kat board. (padahal sebelah lab je pon) tertempek helaian penerima2 surat di board itu. owh ada nama aku! 

tapi nama aku dieja silap kat helaian tu. Zulhilmi Yusuf. sebenarnya aku tengah tunggu barang kiriman dari akak aku.. so bila tengok nama aku dieja salah, harus la aku bersedia nak msg akak aku. motif xreti eja nama bapak sendri?

tup2 bila amek, hanyalah sekeping surat nipis ajor.

“cit, kata pos barang..ni surat je” rintih hatiku yang bengong ni.

tengok2…uik?? South London? bila masa plak akak aku dok london? *bajet blonde*

dalam lab physics sambil menunggu Mr siva nak start class, aku bukak dengan penuh hati2 sampul putih itu. (btw kat sampul tu nama aku dieja dengan betul..abg admin la salah type.)

bila dibuka sampul, tadaa!!!

 

sy

 

wah! sekeping kad ucapan! (apahal skema sangat ayat aku nih?) kiriman dari al-ustad wal-habang ul-Fadzly dari Bandaraya Islam Greenwich, LONDON. tertulis kat dalam…err..xpela xyah la gtaw ape kat dalam.. tapi gudluck la point dye. huhu… sungguh ku terharu pali menghantar utusan gudluck kat  aku.. T-T. mekasih pali! kamu juga baek2 di bandaraya Islam Grennwich sana yeh! :p

kepada Ustad Habang Pali terchenta, kamulah senior paling sexy baek! 

again, trimas!!!

ku sayang kepadamu~dayang cintakanmu~ *tibe*

 

p/s : pali, aku tampal card nih kat dinding bilik aku… : )

owh tidak. ini yang aku xsuka. bila hampir2 exam, aku jadi xtentu hala. serius. dalam seminggu dua nih emosi aku xstabil mengalahkan pompuan yang PMS. 

xtahu kenapa, aku skang jadi panas baran. cepat sangat nak marah kat orang. hish. teruk tul la. aku xmacam tu la biasanya. bila aku fikir2kan balik, rasa kecewa gila bila aku sedar diri aku macam ni. ape aku da buat sampai aku xleh kawal emosi nih?

skang, disebabkan emo dengan diri sendiri, jadikan aku emo dengan orang lain. hah, ko tu..aku emo dengan ko la. serius. orang yang suci xberdosa pon kadang2 aku rasa nak sepak. hish, xbaek kan?

kali nih aku memang rasakan ujian tuhan nih sangat besar. dalam kesukaran, dia tambah lagi cabaran untuk uji lagi siapa diri kita sebenar. untuk tunjukkan betapa besarnya kekuasaanNya, Allah maha Esa.

ak sedar, dalam aku riang gembira gelak ketawa, sebenarnya dalam diri aku sedang gundah gulana xterkira.

lumrah manusia yang imannya tidak mencapai iman seorang sahabat Rasul nih, biasanya hanya ada ketikanya saja mahu dekatkan diri dengan sang-pencipta. serius, aku skang dalam usaha supaya aku xpernah jauh dariNya. doakan aku, dan bantui aku ye teman2.

tika ini, xperna sekali pon aku xterfikir pasal exam. asyik exam2. bangun pagi terfikir ada exam. before tido malam teringat ada exam. before mandi tengah berus gigi teringat pasal exam. haih..dah ready ke aku untuk exam nih?

tiap kali buat practise paper, aku xley jawab. tapi bila stdy bole je aku faham, bole je aku hafal. kenapa begini..subhanallah… bantulah aku…

 

*     *     *

tuhan, aku pinta darimu, bantui aku.

tuhan, aku rayu padamu, pimpinlah daku.

tuhan, aku sembah padamu, jiwa ini untuk kembali padamu.

tuhan, aku pohon, beri aku kekuatan, untuk aku menempuh dugaan darimu.

tetibe aku menerima email dari ntah siapa pon aku xtahu..

 

“congratulations! your picture has been successfully published in our gallery! blablabla….”

 

artwork_1

 

apekah?????

 

 

:p

fiksyen semata-mata.

 ayat1 : hari ni hari ahad.

ayat 2 : hari ahad breakfast nasi lemak.

ayat 3 : hari ni saya bangun lambat.

ayat 4 : saya terlepas breakfast bila bangun lambat.

arahan : sila gabungkan ayat2 diatas menjadi satu ayat.

jawapan : hari ni saya bangun lambat lalu terlepas breakfast nasi lemak.

 

argh!! lapar!! apasal la aku malas sangat bangun tadi?!!  T_T

harini da ahad, cuti 3 hari rasa sangat sekejap. kononya hari kamis haritu berazam nak habiskan satu booklet soalan chemistry sebelum sabtu. tapi hari ahad pon baru sparuh yang siap! down.

*   *   *

haritu aku beli contact lens. warna hitam. (mesti korang pelik kan kenapa aku pakai kaler hitam?) akak kedai tu cakap nih untuk 3bulan punye. aku percaya. minggu lepas, mata aku asyik gatal je bila pakai lens tu. xtahu kenapa. aku xsalahkan lens, tapi aku salahkan mata. kononnya xcukup tido. semalam kawan aku beli lens yang sama jenis. (bukan sejenis tau!). dia pakai lens nih da lama dari aku. 

“bukan ke ko baru pakai jeke lens ni *ul*an?”

” yela da cukup sebulan, aku tukar la.”

down.

*   *   *

masih terningat nasi lemak.

down.

Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya.

[Al-Baqarah : 261]

 
sponsor-copy

 

promo MOC!

sesape yang ringan tangan hendak menyumbang kepada event MOC yang ditunggu-tunggu ini bolelah bagi sumbangan kalian kepada akaun yang tertera diatas!

sumbangan pihak anda amat sangatlah dihargai.

semoga MOC 2009 kali nih akan dijayakan dengan jayanya! (macam pelik je ayat nih..)

 

*   *   *

kalo xnampak apa yang tertera dalam poster tu, nih dye sebenarnya :

Sumbangan anda boleh disalurkan kepada Surau Alsaad di akaun 0806-80-1000-3952 [Bank Islam]

Sebarang pertanyaan sila emailkan kepada ky_mocO9@yahoo.com atau hubungi En. Iman [0172063646] atau Cik Amira Roslan (mira katun) [0145088622]

*   *   *

 

kepada mana-mana bloggers KYUEM, dipersilakan copy poster ini dan untuk membantu promosi ni jugak yeah. lagi bagus kalo bole bagi sumbangan berbentuk wang tunai skali.. :p

 

Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah SAW bersabda:”Siapa yang bersedekah dengan sebutir kurma dari usaha yang halal, maka Allah akan menerimanya dengan baik, lalu dipelihara-Nya seperti kamu memelihara anak kambing atau anak unta sehingga sedekahmu itu bertambah besar menjadi sebesar gunung atau lebih besar daripada itu.”
 
(Muslim)

 

Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah SAW bersabda: Siapa yang bersedekah dengan sebutir kurma dari usaha yang halal, maka Allah akan menerimanya dengan baik, lalu dipelihara-Nya seperti kamu memelihara anak kambing atau anak unta sehingga sedekahmu itu bertambah besar menjadi sebesar gunung atau lebih besar daripada itu.”

[Muslim]