Skip navigation

Tag Archives: moody

yeah, 10 more days and it will be two months since i left Malaysia. well, life here isn’t easy as i expected where i thought i’ll change to be a more mature person as i always imagine. but, i failed to.

there are a lots of things happened and i could only hope that my good good friends are all here. really miss the time with you guys and really appreciate those beautiful moments.

its 2 in the morning while i’m writing this. i know, i suppose to go to sleep already right? but it just that something make me cant close my eyes. everytime i tried to, i keep having the same visuals that i hope not to see all this time. well, it was really a terrible thing to say here but i dont now what else can i do than typing some shit in here.

to all my friends all way there in London or wherever in UK or ireland or scotland, i really miss u guys. very2 badly. seriously i nearly cried when i gone through the pictures uploaded in facebook, because i cant help myself from wanting to be there with you guys too. yeah, i do have luttphi here. but thats not enough to be along you guys. yes, i know i shouldnt be whining like an annoying brat bout this, but guys..i’m kinda stuck in my own created cage.

owh well, however it is, life must go on as it suppose to be. life sucks but the in end, it must be beautiful. i hope so.

p/s : to mariam, byan and nonnel, the card you guys gave me makes so much sense right now. thanks guys. : )

Advertisements

aku terkejut tengok statistic pengunjung blog aku harini. even xde post baru, bilangn yang menjenguk blog bosan ini masih lagi dalam 70 orang ke atas. (xdela banyak sangat senanye kan?)

senanye banyak gila benda yang aku nak tulis, rasanya sehari aku bole post 4-5 entry jugak kot. tapi belakangan nih, emosi x menentu, pikiranku haru-biru. banyak sangat benda yang dah terjadi sepanjang masa melangkaui aku disini. emo? hampir setiap jam aku emo. kat sini aku xde orang yang aku boleh luahkan rasa sebenar aku. kalo kat kolej, nab ada, adli ada, herman ada, hizbul ada. ye aku ada lutphi tapi aku xnak bebankan dye dengan perkara yang dia sendiri tengah hadapi. aku bukan jenis orang yang suka pendam perasaan. tapi kat sini, kat colorado bumi bukit bukau panas gila nih, aku jadi lain. mulut nih xrasa macam nak bercakap banyak, luahkan segala apa yang bermain difikiran seperti aku yang dulu. tak kisahlah kalo orang anggap aku dulu kaki sebok ke, kaki kepoh ke. lantaklah. itu aku.

serius sekarang aku nak balik malaysia. aku nak jumpe family. aku nak jumpe kawan2. aku perlukan korang sume weyh. tapi korang jauh..

study setakat nih ok je. xde problem langsung cuma ada la subject yang teramat sangat bosan sampai aku rasa nak baling je kasut kat lecturer ngan classmate yang laen. (bukan sebab menyampah, tapi sebab da bosan gila weyh). class calculus II ok la sebab sume benda da blaja time A-levels dulu. tapi aku xnak take it for granted sebab bagi aku, A-Levels was my biggest failure. never thought to get a Ungraded grade ( isnt that redundant?) in any of my exams before. tapi masa A-Levels, nah ko. sebijik U untuk further. te hell weyh. blaja penat2 (walopon aku xblaja la further dulu – tapi aku g la jgak class occay~) pastu math plak dapat B je. hish malu. so sebab tu la aku xnak terfikir langsung untuk rasa atau belagak pandai da kat sini..

skang bulan pose. dugaan dari Allah banyak tak terkira. aku jadi tak keruan macamane nak settlekan sume benda yang terjadi. nak cakap, nanti orang terasa. xcakap nanti aku pulak yang binasa. kalo cakap, nanti mula la yang nih sakit hati dengan yang tu, yang tu mulalah xnak baik dengan yang ni. adoi. pening2. maybe diorang tak rasa apa yang aku rasa sebab otak aku nih laen skit, eh x, banyak kot. tiap2 hari aku kena berhadapan dengan orang yang sangat annoying sepanjang aku dok sini. rasa nak sepak terajang je bila jumpe dye. hello, ko ingat ko bagus sangat? kalo ko bagus pon g tunjuk kat orang laen la xyah tunjuk kat aku! owh sabar2. puasa.

makanya blog bosan ini telah officially bertambah bosan sebab skang jadi tempat aku ludah segala perasaan aku je. te hell ko ingat orang kisah hal ko pchek? gi panjat mount zion pastu terjun la weyh..

sudah2. aku kena stop sebelum jari ini mengulangi kesalahan lampau. babai.

harini hari bersejarah.

sangat bersejarah.

nak tahu apa sejarahnya?

handphone aku masuk longkang!

waaaarghh!!!!! tidak!!!!!!!!

xmo beli handphone baru lagi!!!! nak beli camera!!!!!!

tolongla jangan rosak wahai handphone~~~~~

T~T

sape ade handphone lebey?

baru saja terbaca blog seorang insan. lalu aku jadi tertanya-tanya, apa defini ber-blog?

kalau diikutkan, post sebegini cukup lame dan cliche untuk dibicarakan, sebabnya, setiap blog yang baru dibuka, pasti ada post tajuk macam nih.

tapi jariku yang berhati-hati menaip ini rasa ingin menaip apa yang difikir perlu disampaikan. tapi aku xpinta pon sesiapa baca.

okay, bagi  aku, penulisan dalam blog adalah 100% hak peribadi penulis itu. tiada siapa boleh halang, tiada siapa boleh larang. terpulang kepada penulis apa isi kandungan yang mahu disampaikan.

ini definisi blog bagi aku:

– tempat untuk mencoret segala isi kepala yang perlu.

– menyampaikan berita gembira, dan khabar sedih. tapi terpulang untuk dibaca atau tidak.

– mengomen apa yang rasa hendak dikomen. ikutkan history blog aku, sudah berpuluh2 post aku komen pasal something.

– gallery seni photography aku.

– gossip hot2 yang dirasakan perlu dibicarakan

– cerita harianku yang sangat xpenting untuk dibaca oleh orang lain.


tapi sekeras-keranya harus aku ingatkan, bahawa blog bukanlah medium untuk :

– melawan (counter attack) post dari blog lain jika terjadi ketidakpuashati-an (apakah perkataan ini??)

– mencapub mencari nama dan glamour

diingatkan sekali lagi, ini point of view aku.

tapi aku kesal dengan sikap beberapa pembaca yang seringkali misinterpret maksud penulisan aku. okay, jujurnya, walaopun ayat aku kelihatan straight forward, sila baca dua-tiga kali. ada maksud sebernar yang ingin aku sampaikan. namun bagi sesetengah pembaca, mahupun dalam kalangan blogger itu sendiri masih terkial-kial mendapatkan pemahaman, walaupun sesetengahnya hanya membaca sesuatu post setengah jalan.

lagi dibengangkan, ada yang langsung xbaca, tapi terus membuat cerita sini dan sana.

bagi mereka yang betul2 memahami blog aku, mereka pasti dapat mengesan style dan penulisan aku. kalo aku emo, sepanjang post aku kan menulis dengan emo. kalo aku hepi, ayat atas dan ayat paling bawah akan menunjukkan aku hepi, (maknanya aku hepi la sepanjang menulis). dan begitulah seterusnya..

pesan aku kepada mereka pembaca setia mana-mana blog, baca sesuatu post tuh biar 2 hingga 3 kali. barulah betul2 faham apa yang cuba disampaikan. dan cubalah baca dengan tanpa rasa apa-apa tika awal2 sbelum pembacaan. kelak helang yang dilepaskan, lipas yang berterbangan.

moral of the story : jangan cepat melatah, kelak tergopoh gapah diri sendiri menerima padah.. [ini aku sampaikan kat semua orang. : ) ]

img_4741e

mood: emo.

serius. aku tertip lagi sekali. kenapa aku senang sangat percaya pada janji dan kata orang?

dan kenapa orang senang sangat berjanji sumpah atas sesuatu yg xdpt dilakukan?

pecah kepercayaan aku kepadanya walaupun masih utuh rasa sayang.

cis.

terlampau bosan xtahu apa nak buat walaupun jam da hampir pukul 12. tika ini aku sangat risau akan kehadiran aku di kolej ini. adakah aku sudah bersedia untuk menempuhi semester akhir yang sangat mencabar ini? haih..

macam-macam bermain kat ruang legar fikiran aku. further maths, bangsawan, exam Alevels yang cuma tinggal hampir 5 bulan saja lagi, dan macam-macam lagi. ya allah..tenangkanlah hati hambamu yang hina dina ini.

sekembalinya di kolej harini, rasa sangat tidak lengkap hari aku. sebabnya, ippy tiada. sumpah aku rindu amat kat ippy. namun aku da amik keputusan da xnak jaga dia kat chalet lagi…isk… sebabnya aku akan xde cukup masa nak luangkan untuk penjagaan dia. memangla ada masa nak bagi makan nak cuci najis sume tapi nanti ippy kurang kasih sayang la plak.. hehe.. biarlah dia hidup membesar sempurna kat rumah neneknya itu.. :p asalkan aku bole jumpe dia hari khamis petang sudah..

arwah coet dalam kenangan

arwah coet dalam kenangan

ippy

ippy

tiba-tiba malam ini aku jadi agak moody. letih gamaknya xcukup tido. (atau terlebih?) apepon maaf dipinta kalo aku ada terkasar bahasa ngan sesape malam ni. maklumla hidup ni xpanjang,  kemaafan itu diperlukan.

jadi apa yang perlu aku lakukan, tido..zZzZ…

cuba ambil sebilah pisau, kemudian toreh leher anda disisi belah kanan sampai berdarah.

begitulah rasanya bila janji dimungkiri, kepercayaan dikhianati.

perit.