Skip navigation

Tag Archives: familyku

baru saja call mak di kampung halaman sebentar tadi. diorang (dan korang di malaysia) sedang menjalani hari terakhir puasa taun ni. lagi brape jam lagi Aidilfitri akan menjelang. aduh, rindu sunggu tika2 seperti ini sewaktu dirumah, biasanya kalo hari last puasa mesti mak akan wat kuih sekaya faveret aku and abang sebab bazaar ramadhan da xbanyak org beniaga. maklumle, da nak raya.. then mesti ada ketupat pulut goreng tu, makan dengan rendang yang mak siapkan awal untuk ari raya esok. wah, rindu amat.

btw tadi call mak. sedih. tapi lagi sedih bila mak cerita pasal adik bongsu ku. adik piqa. mak kata, tiap kali mak smayang, adik piqa slalu pesan, “mak..mak jangan lupe doakan untuk abang mie..dye dok jauh..”. T-T

pastu kad raya aku sampai itu hari. aku tulis sambil air mata berlinangan di mata. serius. pastu bila sampai kat rumah, adik piqa paling semangat nak baca. bila mak bukakkan, dye amek. (note : adik aku nih tadika 6tahun. tapi da pandai baca) pastu dye sempat baca assalamualaikum je. pastu dye nanges, lari masuk bilik. “mak, adik xsanggup nak baca. adik sedih. abg mie xde raya ni” T-T

lepas mak cite, aku da sebak. aku rindu gile adik aku. pastu panggil dye nak cakap. biasanya time aku kat kolej dulu bila ak call dye xnak cakap.. tapi kali nih dye berlari2 nak gapai handphone. lepas dye cakap “hello”, aku trus menangis. “abg mie, adik rindu abng mie..” lagila kuat aku menangis. tapi cover la xmau dye tawu. jatuh maruah gua beb nanges ngan adik. haha

pastu blabla dye cakap pe ntah aku xingat sangat sbb sedih. yang aku ingat bila aku tanya nak teddy bear kaler ape, dye jawab PINK.    –___–”

adik aku skagng 6 tahun. tapi time aku kat rumah, aku suka sepak2 dye. aku suke xlayan sangat dye. tapi aku sayang dye. nnt lagi 2 tahun aku balik dye da darjah dua. aku takut dye lupa aku. kalo btol dye lupe aku, macamana? T_T

owh aku rasa ni post yang paling banyak air mata aku keluar. sebab adik piqa. piqa, tunggu lagi 2 tahun abg mie balik yeah.

Advertisements

aaaaa….ape korang rasa kalo orang yg k0rang da lama xcontact tetibe muncul depan mata?

seganla! waa~~ itula ape aku rasa semalam, bila jumpa family angkat aku dari sarawak yang da lama gila aku xcontact.

alkisah dan alsirahnya, diorang nih family angkat aku masa pegi Bakti Kenyalang taun lepas. *terimbau memori-memori indah~* aku, syazzy, udin, teh, sahida, ngan Ms Aizan satu family dulu. best gilak la bak kata diorang masa kat sana. tapi lepas balik dari sana, aku da jarang-jarang contact diorang..sampaila aku stop contact terus tanpa sebarang call mahupun sekeping sms walopon hanya bernilai 5sen. erk~

 

IMG_2046

maka sentaplah aku bertemu diorang. ampun! saya sayang kalian!   : )

xsaba harini nk makan2 ngan diorang kat umah Ms Aizan. pastu diorang nak balik da.. T-T

 

*okeh gamba tu masa disember 2007. hampir setahun stngah lepas. kurus la aku dulu!