Skip navigation

Tag Archives: makan2

harini sangat penat. tadi tengahari keluar jalan-jalan di pavillion ngan nea, yana, shahir, oggayh, and some more peeps. malas r nak sebut semua. atas perancangan nea (a.k.a the bad planning manager) untuk ke sane, kitorang g karaoke di Red Box. bingit! tapi best gile nyanyi ngan diorang. (lagu all the single lady tuh masih terngiang-ngiang di kepala hotakku)

owh, harini juga ada eclipse atopun nama melayunya gerhana. to be exact, gerhana matahari. lepas abes karaoke, kitorang keluar daru pavvy semata-mata nak tengok matahari ditutup bulan yang hanya terjadi beberapa tahun sekali.(senanye aku xingat brape tahun skali..4 kah?) tapi oleh sebab kebosanan dan kesakitan mata memandang matahari secara terus, kitorang balik je terus..dalam keadaan mata yang berpinar-pinar dan kepala yang berdenyut. amaran! jangan tengok matahari secara direct ye.

btw kitorang yakni faris, aku and nenel baru je abis makan dinner. parents faris xde, and kitorang malas nak kuar. so apalagi, naked chef la weh! (naked disini bukan bermaksud tidak berpakaian okeh!) meal paling simple orang melayu bole buat, nasi goreng + telur goreng menjadi resipi harini. berkat kemahiran nenel dan aku, bersama faris yang sedang mengikuti kursus memasak dalam masa yang sama, maka terhasilah nasi goreng yang bole tahan la rasanya. habis kitorang makan, bermakna sedap la tuh. haha.

sorry xde gamba untuk dimasukkan untuk post nih. maklumle, aku xde camera. gamba masa camwhoring kat pavvy tadi pon guna yana punye.. tetibe aku terfikir, adakah aku hanya perlu beli compact camera sahaja? arghh..malas r nak pikir pasal nih lagi. lepas bangsawan aku decide. huhu~~

alamak, aku dapat rasakan yang penulisan aku nih agak pelik malam nih. macam tulis diary je. adakah eclipse tadi da berikan aku power menyebabkan aku xdpt menulis dengan baik?? (apekah???)

ok..i think i should stop writing craps. now!

Advertisements

hari ini cuaca sangat panas di KYUEM. kepala aku sudah terasa pening2. esok da la ada timed paper 2 chemistry.. aduss..

owh, smalam aku dan bbrp scholar petronas lain dan juga seorang Bank Negara scholar (azali) and Mara scholar (mustaqim) pegi Jw Marriot hotel di KL.. ada reception from Lehigh Uni.. untuk pengetahuan semua, Lehigh Uni terletak di US, di bathlaham berdekatan pennsylvania.. dekat juga dengan NY.

kekdahnya aritu ada rep from uni ni, Laura namanye datang ke kolej untuk kasi brief and talk skit pasal Lehigh Uni.. so dengan itu, da alang-alang dia ajak la kitorang pegi event tu..

bagi aku, aku da ahu course aju tidaklah dioffer kan disitu. namun oleh kerana bertempat di Jw Marriot, aku sanggup la pergi. anda tahu kenapa? matlamat aku hanya satu. Mahu makan makanan sedap.

ternyata misi aku berjaya..makanan kat sana best gile! ada satay, muratabak, dan beberapa makanan lain.. macam high tea la jgak..bukan dinner. tapi makanan unlimited. kami selaku kanak2 lapar ini apetah lagi, melantak la.. hahaaha… 

oleh kerana kesuntukan masa kerana aku perlu study untuk paper chem esok, maka pendek sahajalah post kali ini. kat bawah ni gamba2 makanan smalam. dessert dye best!

 

dessert yang sangat best!


satay ini juga amat sedap!