Skip navigation

Tag Archives: kolej

babi punye visa website! stengah jam aku dok refresh xkluar2 jugak form. hish tensi! ~~ ok da habis sumpaham sebab emo.

*       *         *

skang da sebulan lebih aku keluar kolej. tapi sumpah xpenah sehari pon aku lupa pasal kolej. pasal orang2 yang ada dalam kolej. tapi xtaw la kan orang dlam kolej ada yang ingat aku ke x.. haha

beberapa hari ini kerap kali aku menelefon dan di telefon budak2 yang masih terperangkap dalam kolej. haha berdoala korang untuk hidup lagi stahun kat celah hutan dara tuh.

seberapa kali aku call tuh, mulut ini mula bertanya apa yang hati sering ingin menduga. kolej apa cerita? huish, banyak la koleksi2 gosip-mosip (jamak bagi gosip ye) dan cerita2 hotz yang aku dapat. huh, kata nominee gossip king! haha

cerita satu – skang MCB kan kolej, maka korang2 kat kolej nih busy yang amat la sampai call aku pon xmau angkat! (note : s****l h**r** anda bertanggungjawab untuk ini) tapi atas sumber2 yang dipercayai, macam biasala bila ada pertandingan kat kolej, adala ketidak puasan hati atas keputusannya bukan? hahaa..kalo sesape ingat tragedi berdarah blog nih sehari selepas bangsawan tempoh hari, jangan ko berani nak comment2 pasal persembahan house lain ke hape ye! nnt menyesal xsudah! maka nasihatku kepada meraka2 yang tidak berpuas hati, bawak besabor jele… staun je. lagipun xkemane pon pertandingan tuh.. kepada pihak penganjur pule, belek2 la helaian2 bulu2 di kaki, tangan dan leher anda semasa mengadap cermin. maybe la ada terselit ape2 yang menyebabkan perlaksanaan kerja kalian tidak memuaskan hati orang lain. (matila aku kena halau masa alumni weekend nnt.~~)

cerita dua – kes H1N1 da dekat seribu lebih kat malaysia. dengar cerita pulak kat kolej hampir 200 orang da demam termasuk mama rog! apekah??? korang nih xreti2 nak g check je ke? hari ini (26 july) aku diberi info ada orang2 hospital datang wat checkup ye? tapi malangnya hanya check cenggitu aje. motip? maka kepada sesape yang ada rasa loya, xlalu makan, sakit2 sendi, apa2 lagi simtom pelik2 sila la ke klinik check darah…maybe denggi atau H1N1. tapi kalo pening2, muntah2, loya, ngidam mangga muda ke, hape ke, ahh tu pegi klinik ibu cepat2. hahaa

cerita tiga – stakat nih kat terengganu da hampir seminggu langit macam berhabuk berdebu atau nama pendeknya jerebu. tapi sikit2 la. sumber lain aku kat kolej pulak cakap kat kolej jerebu teruk gila skang. kesahihan cerita ini samada ianya suatu lagenda dongeng atau eksegerasi (exagerration) semata-mata tidaklah dapat dipastikan. namun sumber menambah jerebu kat kolej lagi teruk dari KL! ape kes kat lembah beringin ada pembakaran ladang kelapa sawit besar-besaran kah??!!

setakat itu sahaja. sekian berita utama. :p

p/s : lepas dengar cerita dua dan tiga, alumni mesti rasa cam xmo g kolej kan? xsesaje saket plak kang~ tapi aku xkisah. hehehe.