Skip navigation

Tag Archives: life

2010. what a year. so many things happened in the past 356 days. in fact there’s too many to remember. but i will never forget what happened on my birthday this year. 21st birthday y’all! mana bole lupa.

lets recap what happened from january till december 2010.

January:

… xde memory pasal january doh. seyes lupa. tapi january start Spring 2010 semester. so aku masuk rumah ak balik lepas menumpang selama 3 mggu di annex house. ok dah xde mende lain kot. haha

February :

according to photo collection, february ada CNY celebration kat umah Keith. keith ni senior bdak petronas. fuh wa tabik sama ini apek woo. skang keje kat kerteh, asik2 pegi offshore. jeles aku. so stakat ni path kerja yg aku nak is sebijik sebijon cam keith. minyak2 come to papa!

Benson and Keith

haa tudia yg belah kiri berbaju hitam tu Benson. genius bin pandai dua2 ekor apek ni. baik plak tuh. skang dua2 keja kat Petronas so dalam masa 5 tahun lagi bole la kawin. LOLOL

time february jugak aku n few others pegi tgok Denver Nuggets vs Boston Celtics. mantap gilo. time tu baru2 blaja tgok NBA basketball, so moshem and kuchai banyak explain pasal rules and players. dalam ramai2 kuchai sorg je support celtics. and aku lupa sapa ntah menang. haha.

Melo in action!

March:

bulan march aritu spring break, so time tu aku pegi roatrip to Royal Gorge Bridge kat Pueblo Colorado. kalo xsilap la kat pueblo. haha. drive dalam 3 jam dengan afiq norehsan, dibah, al, and sape ntah lagi lupa dah. malas nak belek2 sume gamba dalam album. then time ni jgak stuck kat rumah afiq norehsan selama 2 hari sbb snowstorm. bazir gila cuti. and time tu aku, moshem, cingkai, citot, liyana and afiq and makhluk2 lain jgak order pizza 5 keping, cheesesticks 3 kotak and molten lava choc brownies from dominos pizza. makan sampai nak mampos. dahla 2 hari xmandi.

April:

Edays happened in april! ada fireworks, and some other shits. fireworks tu paling penting. cantik gila. budak2 explosive engineering yang handle sume tu. by handle aku maksudkan diorg yang buat the fireworks! holy shit kan? nak tengok gamba from fireworks tu? klik sini. malam tu mmg sangat best sbb lepak ngan senior2 sume. ๐Ÿ™‚

May:

Abes skolah! then summer start! aku amek class time summer nih. for the 1st week of summer break i was in Intro to explosive engineering. mantap gila class ni, main2 ngan TNT and dynamite sume. main letup2. final project, Meat tenderizing using explosives. gila an? what an experience gak aa amek class ni. then lepas tu pegi chicago and purdue for Midwest games. Aku just pegi Chicago sehari je, panas nak mampos. so next time ak nak pegi lagi. xpuas haritu.

June:

Lepas balik from Purdue, ada dua minggu tak buat apa2. so time tu la start lepak ngan Ain. lebih kurang tiap2 hari kluar ngan ain. dalam blan june ktrg pegi Denver Arts Festival. best siot. cam pameran tepi2 jalan, letak arts sume. then ada kat satu jalan dia lukis2 guna chalk kat atas jalan tu. fuh kalo la ak dapat lukis kat situ. lengkap dah hidup seni aku. ceh poyo nak mampos.

July:

Start busy balik ngan class. time ni amek Physics 2 ngan Differential Equation. walopon class on Monday- Thursday 8-5pm, lepak dan enjoy macam orang gila tidak lupa ye. haha. time ni ak start lepak ngan Syaza n imanie plak. syaza sbb dia penduduk hampir tetap kat annex time summer. so tiap2 hari nak tanak jumpe dia. on the 4th of July, kitrg pegi Denver tgok fireworks. ak rasa tu fireworks show paling mantap penah ak tgok kot, sbb ada live orchestra plus dia punya capital building tu dia buat lightshow apa jadah ntah. cantik.

 

cantik gila siottt

lagi lagi blan july jgak aku pegi concert secondhand serenade!!!!!! its more like a gig than a concert sbb venue dia kecik je. so ak berjaya menguasai depan stage dia muahaha. kat venue tu ktrg berdiri, sbb xde seat pon sbb tu ak bole g depan tu. haha. puas hari siott mimpi jadi kenyataan nak dgar diorg live. dulu asik dgar lagu, nyanyi sorg2 smbil emo nanges2 dalam chalet. lol time concert tu jgak start kenal ngan Runner-runner band. smart gak dak2 ni. lagu pon bole blah.

malas la nak rotate

 

August:

time August, chaer datang. mula2 dia datang kerja, pastu ak hasut dia soh stop and lepak je kat golden. and she did. haha best gak time chaer ada nih. ain n imanie baik gila ngan dia. pegi LA and Vegas sama2. ak plak still busy ngan class. pastu kawan ain plak datang. Shuhada namanya, from Wisconsin. uih dia pnye balak itu dari mexico wooo jgn memain. bole cakap spanish woo. masak mexican food manyak bagus. haha. then by the end of august, kenal fahmi plak. fahmi dulu dia keja kat LA, then baru pindah to boulder. Software engineer. kayo pacik fahmi ni. haha. first time jumpa fahmi was during ak n wahid pnye housewarming. Masak nasik ayam. exclusive for summer people only k. haha

 

Housewarming with summer peeps

oh my, how i miss this moments. time ni lek gila hidup. drama free, stress free. cuma masa je xfree sbb still ada class. haha.

September:

Puasa + raya! sedih2 kali ke dua x puasa and raya kat Malaysia. tp tahun ni aku tak menangis time raya. sbb xde feeling nak raya pon. tp lepas pegi open house malaysian yg berlambak2 kat colorado nih, semangat raya tu datang. and time ni la start kenal khalil, boboy n khalidah. tak silap ak time ni da start Fall semester dah. so sume dah datang balik. so hidup start jadi messy skit2 sbb drama sana sini la kan. urgghh bila la ak nak bole hidup tenang. haha

October:

Hiking and camping. 3 event berbeza. malas nak cite la. ni salah satu example of good times yang aku harap xpenah berlaku after what happened now.but i’m keeping the good times as memories though. best kot hiking kat Bear Peak then camping kat mana ntah sejuk nak mampos.

November:

Busy gila dengan final exam and final paper IPE asia. tu je aku ingat. haha. owhhhh time ni awek si fahmi datang colorado! tp xdapat lepak ngan dia sangat sbb busy ngan Iday lah, apa lah. best gak dia nih. masyuk woo lepak skali. klaka bole tahan. kawin laa cepat ye korang. jgn lupa ajak aku. lol

December:

fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. banyak gila benda dah jadi ย all year, ak ingat december cam takde pape la kan. tp time ni la drama menyerang lagi. kali ni drama lain. bukan drama hantu ke apa ke. xperlu explain la kan. hal2 dalaman sudah. tp lupakan drama, 23rd december aritu aku dah 21 tahun!!! doploh satu woihhhh!!! gila da nak mampos da aku nih rupanya. dah tua. tapi awek tadak. duit tadak. burberry tadak. haha. xpe2 sabar. mak kata belajar dulu, xyah sibuk2 nak bercinta bagai. baik mak, saya focus blaja (and enjoy) dulu. haha. aku dapat lesen drive blan ni jugak. yea! ๐Ÿ˜€ and blan ni jgak Winter break. lepak time!! time ni mak n adik fahmi si Fariz Naim plak datang. haiyoh wa cakap lu ini budak banyak kelaka nak mampos. enjoy siot lepak ngan dia. kalo dia stay sini lama2 ak rasa makin best la hidup kat sini. lepak ngan dia nih gelakkkkk je keja. eh silap. lepak jewwwwwww kejewwww. hahaa. ok aku rasa memory time december ni paling banyak sbb baru jadik. so ada iceskating session, shopping session, and banyak lagi. malas den nak tulis.

 

fahmi n naim. adik bradik yg best.

ok aku rasa tu je la kot benda2 penting yg jadi sepanjang tahun. nak cite sume mmg xdapat la kan. apa ko ingat aku tulis diary ke apa nak catit sume benda. sory aa kalo terlepas benda2 lain yg sape2 yg baca ni rasa penting yeh. ak ni dah makin hilang daya ingatan. orang kata sbb tgok porn banyak sangat. ish tipu siot mana ada ak tgok porn banyak sangat.bahahahahhaa.

so penat dah aku tulis panjang berjela2 nih. kira qada tak tulis lama sangat. haha blog pon ada qada2. puasa xnak qada. ops. haha

Anyway by time ak tulis ni lagi 5 minit nak masuk 1/1/11.

so Happy New Year of 2011!!!!!

hope this year would be a better year for all of us! amin. : )

Advertisements