Skip navigation

Tag Archives: software

Attention to all ipod, macbook and iTunes users!! the all new iTunes 8.0 is on to grab!!

walaupun aku bukanlah pengguna produk2 apple, tapi dengan bahagianya aku recommend korg sume supaya bertukarlah kepada iTunes! hehe…lagi2 iTunes version baru nih.. actually xde la berbeza sangat this version with the previous ones, cume di-upgrade skit la…

So what’s new in iTunes??

 

Grid view

kalo previous version ade coverflow view, dlm version 8.0 ni dibawakkan plak grid view of album covers. so korg leh view sume lagu melalui album arts.. bole sort according to artists, genres, and composers..and bole select mane2 je untuk dijadikan dalam satu group! tapi bagi aku xbrape best play gune view ni coz nnt dye akan play songs yang ade dlm album 2 je..hurmm~~ papehal pon, Grid View ni amatlah chantek bagiku! hehe..

 

 

Visualizer

Dalam version 8.0 nih jugak, disediakan skali ngan brand new 3D visualizer yang sangatlah lain daripada visualizer dlm version lalu. so kalo da bosan tengok list lagu2 masa dengar, bolela turn on visualiser yang cantik dan modern ni.. agak menarik la jgak tengok benda2 bulat tu menari2 bersama rentak lagu..huhu…

 

 

 

 

Genius Sidebar and Playlist

Genius Sidebar and Playlist adalah feature yang paling menarik dalam iTunes 8.0 ni. bagi Genius Playlist, pengguna bole create a playlist which consist of songs which go great together. Just pilih satu lagu, click button Genius (lambang atom 2) and iTunes akan automatically create the playlist! so xpayah susah2 nak pilih sendiri lagu2 untuk dimuatkan dalam satu playlist. Genius Sidebar plak, ianya simple and lebih kurang sama je ngan function playlist. it works when you click or play a song, then the sidebar will give you a list of songs from iTunes for you to download untuk dimasukkan skali dalam Genius Playlist. hebat kan? Namun kehampaan melanda diriku setelah gagal mencuba feature ini kerana ianya tidak disediakan untuk network Malaysia, plus kena bayar monthly subscription! xkuasa aku~~ hehe..

Jadi begitulah sedikit-sebanyak tentang the latest version of iTunes 8.0 nih. Actually ade lagi features lain, tapi these 3 new features yang paling significant kot..huhu.. So with these new  and the other old features, you’ll have a great moment of listening to your music! So apelagi, download lah cepat!!

Advertisements