Skip navigation

Monthly Archives: October 2009

“Kata-kata manusia itu hanya suatu hipokrasi.”

setuju?

lantakla korang nak setuju ke x. janji fakta itu sudah tersembul keluar didepan batang hidungku.

fuiyo malas gile rasa nak update blog akhir2 nih. dashboard wordpress tebukak 24/7 tapi x tertype ape2 pon. huhu

haritu fall break, weekend lepas la. 4 hari. sabtu – selasa. macam2 benda kitorang buat. tiap2 hari tido mau lepas subuh je sebab tengok muvie tiap2 malam secara berjemaah sampai kul 5.30 pagi. fuh eyebag sebesar tilam aku dapat. then ada bbQ kat Lions Park. Best woo ada nasi kerabu ngan ayam bakar. melepas rindu kat makanan malaysia kejap.

nak dijadikan cerita, hari selasa tu da out of idea nak buat apa. bangun pukul 1 petang, pastu balik rumah. then kat umah hanya duduk termenung depan laptop, xtaw nak type ape.

disebabkan keboringan yang melampau, tetiba hati ini mengajak badan untuk merantau. ke mana? ke colorado Mills. shopping mall terdekat ngan skola aku nih. rasanya ak da penah cakap kot pasal mills nih.

tapi xkan nak g sorang2, ye idok? then aku ajak la ezuan join sekali. alang2 mamat tuh nak g bank nak activate debit card yang baru dye dapat. selesai kat bank, kitorang g bus stop tepi bank tu. tunggu bus. (duh~)

xlama kemudian datang la sebijik bus bernumber 17. selalunya aku g mills naik bus 16 or 16L. tapi haritu sorang senior penah ckap “ko naik bus mana2 pon still akan sampai ke mills..” ┬ámaka tanpa segan silu aku naik je bus tu tanpa tanya apa2 kat driver. macam yakin nak mampos kan?

sepatutnya, pejalanan ke mills dalam 15 minit je. and aku da bebelas kali da pon pegi. tapi dalam bus tu aku rasa lain macam.. jalan yang xpenah aku rasa familiar with. aku bgtaw ezuan, “weh..macam salah bus je..” ezuan hanya mampu tersengih, sbb dye mmg xtaw pasal bus nih sbb baru bape kali dye naik g mills. erk.

lepas setengah jam, tetibe da sampai ke tempat yang aku xpernah sampai, yakni bus stop terakhir yang sume orang cam kena keluar tuh. sah. da salah bus la nih. before keluar, baru la terhegeh2 nak tanya driver bus tuh.

“excuse me sir, is this bus heading to The Mills?”

“no. owh man, u’ve been in the wrong bus since from golden haa.”

siot pnye driver. kenapa ko ingt ak naik dari golden? pastu dye bagi la direction nak g mills. maksud aku nak naik bus mana la.

“listen, take the bus behind this one and stop on the Colfax Avenue, cross the road and *something yang aku xpaham apa dye cakap*” pastu dye blah.

aku budak baik, so ikut jela kata pacik tuh. skali naik bus tu pon, dye xlalu milss jugak! and aku xtanya jugak before naik! taik! maka sesat lagila. kalini da semakin jauh. da sampai Denver da ha. time tu hampir menangis aku. dala ezuan puasa. waaa

then nak dipendekkan cerita kitorang terpaksa naik satu bus lagi nak balik ke golden terus. da putus harapan da nak g mills. simpan jela hajat nak potong rambut and beli barang. makanya, hari selasa fall break tu aku hanya menghabiskan separuh hari aku dalam bus sahaja. damn.

*esoknya aku ponteng kelas petang sebab pegi mills ngan lutphi plak. kali nih xsalah bus lagi. ­čśŤ

snow-0326

maaf sangat lama sudah tidak update. bukan xde masa, cuma xde upaya.

owh last weekend da turun snow. u guys might have known since i’ve already uploaded the pictures in facebook. it was snowing for like 3 days i guess.. snow are exciting, but only for the first 2 minutes. sebab bila da lama2, badan akan mula menggigil pastu jari-jemari akan mula rasa kebas especially if u r not wearing any gloves.

minggu nih takde exam. fuh, naseb baek. bolela aku tenangkan fikiran jap before the next exam. so for u guys know, i screwed up econs and chemistry exam. econs bole consider la nak teruk sbb xpenah blaja kan, tapi nih chemistry watafak? owh hello aku dapat A kot chem A-levels. bukan nak riak, tapi nampak sangat aku main-main kat sini. asik emo je manjang cane nak masuk bila study. grow up some more balls la p.chek!

ok habis sesi marah diri sendiri. tukar topic laen.

hari-hari, ada je gamba baru yang di upload kat facebook. kat UK la especially. ada yang da pakai complete set of Apple product, ada yang da gile gaban ngan blackberry, ada yang dak meroyan amek gamba snow, ada yang terkedek2 amek gamba angsa itik bagai. seronok la tengok gamba-gamba tuh. macam di alam yang hampir tidak kusangka satu realiti. yela, dulu suatu masa, time comel2 selalu cakap aku nak belajar jauh. oveseas. tak sangka harini aku dan juga sahabat2 aku da mencapai realiti. waa indah sungguh kurniaan tuhan. apa yang aku nak, sume da terbagi. tapi kadang, xjugak bersyukur. bila matahari terik kat sini, ngadu panas la. bila snow turun lebat skit, ngadu sejuk sangat pulak. haa sape yg nak sangat blaja oveseas? hahaa

aku rasa since aku da ada blog tumblr yang juga xbergerak sangat tuh, blog wordpress nih akan jadi blog untuk aku menulis cerita-cerita aku dan untuk sesi ber-makcik kiah bagai. wah gossip hangat harus dikongsi, tapi ingat jangan dicari! xp    rindu syal saat-saat bermacik jenab bermacik kiah kat kolej. kat sini nan ado korang!

yeah, 10 more days and it will be two months since i left Malaysia. well, life here isn’t easy as i expected where i thought i’ll change to be a more mature person as i always imagine. but, i failed to.

there are a lots of things happened and i could only hope that my good good friends are all here. really miss the time with you guys and really appreciate those beautiful moments.

its 2 in the morning while i’m writing this. i know, i suppose to go to sleep already right? but it just that something make me cant close my eyes. everytime i tried to, i keep having the same visuals that i hope not to see all this time. well, it was really a terrible thing to say here but i dont now what else can i do than typing some shit in here.

to all my friends all way there in London or wherever in UK or ireland or scotland, i really miss u guys. very2 badly. seriously i nearly cried when i gone through the pictures uploaded in facebook, because i cant help myself from wanting to be there with you guys too. yeah, i do have luttphi here. but thats not enough to be along you guys. yes, i know i shouldnt be whining like an annoying brat bout this, but guys..i’m kinda stuck in my own created cage.

owh well, however it is, life must go on as it suppose to be. life sucks but the in end, it must be beautiful. i hope so.

p/s : to mariam, byan and nonnel, the card you guys gave me makes so much sense right now. thanks guys. : )

suatu hari, mereka sepakat. kemudian harinya mereka tidak. kesannya, seekor semut kecil terhimpit antara keputusan mereka. kenapa hanya aku yang mengajak tapi tidak pernah diajak?

entah. adakah aku tersilap? adakah aku tidak layak untuk diajak?

aku ingin bersama kalian tapi kelihatannya seperti kalian ingin membuangku ke suatu alam baru yang jauh dari kalian. aku terima jika itu kata putus kalian yang takkan kalian luahkan. aku redha. akan aku cari jalan sendiri. sendirian.

aku dalam proses peralihan ke blog baru.

xtahu lagi nak kekalkan ke x blog nih tapi most probably kekal kot sebagai tempat membebel.

sila2 jenguk ye! ┬á ┬á–>klik sini<–

entah. skang aku rasa dengki. dengki dengan ape ak pon xtaw.

kenapa la rasa macam ni. nafsu la kan? adoi.

entah. tiada mood sangat untuk berblog. rindu rumah. rindu family. rindu kawan2 yang kini di UK. rindu untuk shoping.

owh aku sudah terlepas dari belenggu exam. yea!!