Skip navigation

Monthly Archives: March 2010

Orang kata, cinta itu buta. tapi bagi saya, cinta membuatkan kita boleh melihat jauh kedalam hati.

cinta tak perlukan mata, tak perlukan telinga.

cinta cuma perlukan hati.

-Keabadian Cinta.

jiwang jiwang jiwang. ouh lama dah xtengok crita2 jiwang macam nih. yela bila tengok rasa diri nih loser xde awek. haha. g mampos. ak taw apa aku nak, and apa yang aku tetapkan. dah2 jangan pikir bukan2.

teringat time kecik2, aku suka pegi taman permainan main jongkang-jongket ngan kawan2. pastu balik da nak maghrib da. pastu kena marah ngan mak sbb balik lambat. pastu g mandi. tapi mandinye tak, main air je lebih. dulu time kecik2 aku suka bawak satu basin masuk dalam bilik mandi. ada lagi kat rumah mendalah tuh, warna merah. bila time mandi, letak sabun banyak2, kacau2, pastu letak itik kecik2 yang kluar bunyik bila picit dalam baldi penuh buih tu. motif? aku pon tak tau. haha.

aku terbaca kat mana ntah semalam, dye tulis

“I dreamt to grow up when I was a kid. now I know it sucks.”

make sense. hidup masa kecik2 dulu sumenye indah. sebab tak payah nak fikir. skang da besar, da remaja, or da tua, sume benda jadi complicated.

aku tak rasa bahawa aku dah cukup membesar untuk berdikari sepenuhnya. tapi realitinya, aku dah buat lebih dari apa yang aku sangkakan. dari tahun ke tahun, bila aku cuba ingat balik apa semua yang da pernah aku buat, aku sedar yang aku nih sudah punyai dua kaki yang sudah cukup kuat untuk aku berdiri. dah melalut entah kemana aku nih.

ok senang crita sebenarnya saya rindu mak saya. noktah.

Advertisements

i’m back. but not sure enough for how long. semangat nak berblogging da makin pudar.heh.

so 2 more days and spring break is over. damn. cepat gila habis cuti. so far this break is the most fun and exiciting break i’ve ever been here. nope aku xpegi jalan jauh2 stay 2-3 hari kat mana2, just pusing2 colorado saje. went to Royal Gorge Bridge, the world’s highest suspension bridge. macam biasa, aku pegi sana ber-roadtrip, pegi balik sehari saje. fuh, amat worth it pegi sana. view dye masyaAllah menambat hati menawan jiwa cantik. tapi aku rasa kalau aku belum blaja pasal rocks and minerals and other stuffs in geology class, xmungkin aku dapat menikmati kecantikan tempat tu sebaiknya. serius, once da tau macamana those rocks were formed, aku jadi lagi menghargai bahawasanya tuhan telah menciptakan sesuatu yang sungguh indah, dan diluar jangkauan manusia untuk diulang.

ok enough of batu2. mak aku penah tanya aku “buat apa laa blaja pasal batu??”. ak xde jawapan. takkan nak explain sume benda yg aku blaja kot..lagi pening dye kang.

lepas pegi royal gorge, melangut lagi kat umah Afiq n Ikhlas. ye, langkah2 menjadi kutu rayau yang semakin berjaya. haha. then pegi snowboard lagi. its my 2nd time, but pretty much aku da bole snow board dengan bagus as a beginner. lepas nih nak blaja toe pulak. penat syal asik heel je all the way turun slope. rasanya by nexy year aku da bole snowboard macam apek. haha.

owh lupa before tuh kitorang pegi hike south table mountain. nih pon aku punye 2nd time after pegi ngan Jacob the RA and friends. tapi kali nih kitorang amek path yang lagi susah than yang aku naik 1st time tu. adventure la konon. haha. tapi bila nak turun da gelap then kitorang xjumpe path yang betul utk turun. so time turun tu agak susah jgak aa. seb baek la apek bawak flashlight. kalo x mampos le kena baham ngan mountain lions. fuh.

mungkin korang yang membaca post nih xdapat rasa bahawa cuti aku kali ni best sebab aku tulis ni pon dengan keadaan 2 hari xmandi sebab baru je balik rumah. ter-stuck kat rumah ikhlas ngan afiq selama 2 hari sbb snowstrom. pelik tul ah colorado. haih. lepas check account bank, macam biasa cuti seminggu mmg akan menelan duit. cibai. habis plan aku nak save utk beli tiket winter.

2 more days, then i have to face the reality back again. monday to friday ada class. T-T homework banyak gila weyh. waaa xmo abis cuti lagi~~~~~~