Skip navigation

Tag Archives: election

harini election day for the new KYUEM student council. hari yang menentukan siapakah bakal pemimpin baru di bumi lembah ber-hingin ini atau nama lainnya shit-valley (nama nih aku dapat lepas g DOE sebab sgt banyak taik lembu kat sini.)

sebenarnya aku masih buntu untuk mengundi siapa dalam kesemua list yang ada tika petang tadi. serius. xtahu.

jadi, ini dia siapa yang aku undi.

ni susunan post secara random.

food exco : aku vote mereka yang aku rasa bukanlah bertanding untuk mencari nama. mereka yang aku rasa nak buat keje. yang sorang tuh aku fikir macam saja nak tampal muka kat poster ajor. oi, ko ingat nih populariti contest ka hape?

sports exco : ada dua choice sahaja. antara maba dan bubak. aaaa….korang fikirla sendiri sape yang aku undi. sama macam korang la.

welfare : aku lupe aku undi ke x aimi. aku nak undi dia untuk calon pompuan.. or adakah dia da menang tanpa bertanding? short term memory sungguh aku. bagi lelaki kerana ada dua makhluk yang x aku suka, so aku terpaksa la vote yang lagi sorang. sesungguhnya aku vote secara unprofesional untuk post nih sebab melibatkan hal peribadi dan emosi. lantakla vote aku, suke ati aku la kan?

religous : aku pilih yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara. titik.

academic : malangnya tidak dapat aku nak undi kerana kedua-duanya telah menang tanpa bertanding. tahniah. (ciss)

treasurer : sekali lagi aku tidak mengundi makhluk yang aku fikir masuk bertanding kerana menganggap election ini suatu populariti contest. pesan aku, udah-udahla bajet cute kamu tu…idok le cute sangat pon…

secretary : aku vote anand. (hamek ko bocor terus!) lantakla undi aku. anand buat keje leklok!

vice pres : fikirkan siapa antara mereka bertiga yang ada gaya jadi VP yang cemerlang?  jawapannya : NAN ADO! jadi terpaksa la pilih yang terbaik antara mereka bertiga. aku pilih yang aku nampak ikhlas nak jadi VP and SC la.

presiden : huish… aku amik masa yang sangat lama untuk membuat keputusan. aa…jadi aku pilih berdasarkan interview aku secara in person bersama mereka. insan yang berikan jawapan yang paling memuaskan hatiku, menerima satu undi dariku. dan aku rasa maybe la dia akan menang.

maka terlaksanalah tanggungjawab aku sebagai seorang warga KYUEM di shit-valley ini untuk mengundi.

majulah sc untuk pn rog! :p

Advertisements