Skip navigation

Tag Archives: sawan

selama aku hidup, tiap2 hari aku makan nasi. da muak. eh xde la muak just da biasa la ngan rasa nasi. tiap2 aku jugak aku minum air masak. so aku da kenal sangat rasa air masak macamane. tapi buat pertama kalinye malam ni baru aku taw, bagaimana rasanya ECONOMICS.

adoi, baru saja habis exam economics kejap tadi. 30 soalan objective selama 2jam. aku jawab 1jam30min lantas aku berlari2 anak comel keluar dewan. owh, begini rupanya rasa economics.

maka dengan ini haruslah aku memohon maaf kepada herman, syazzy, nonel, sulwan, iman, syawal, hairul dan semua umat KYUEM yang amat sangat daku rindui jauh nun dilubuk hati kerna dulu aku dok gelak2 time korang blaja econs. tiap kali korang bukak buku econs, mengadap depan meja dengan amat diam bagai batu dipanah petir (apakah peribahasa nih) aku akan gelakkan korang. owh dulu aku ingat econs ini amat useless dan mengarut untuk dipelajari lantas aku gelakkan korang. tapi gelak2 bergurau la, bukan mengutuk. haih.. skang, bila aku pandang cermin, aku rasa macam nak gelakkan objek dalam cermin tuh! padan muke ko!

entah apa la aku jawab tadi pon aku xsure. dahla study 2jam sebelum exam itu ajor. bagaimana ko nak dapat A? adoi.. kalo aku dapat A la exam econs nih sumpah aku beli jam fossil berharga $69 tuh! haha konon alasan nak sangat shoping senanye. :p

minggu nih minggu exam. ada exam chem lagi kamis nih. adoi. pon xstudy pape jugak nih. seb baek la mendelah tu sume da blaja time A-level so aku macam xperlu gusar gundah gulana sangatla. but still, kena la study!

ok, till then, taa~ nak study dowh!!

Advertisements

manusia. sangat stereotype

semalam ko macam benci orang tu, hari ni wah melekat bertempek nampak ko ngan dia. haha. mahuku kata bodoh, xbaek la pulak. kan?

seingat aku manusia ni berbeda. satu dengan yang lain xakan sama. tapi bila aku tengok ko, hah, sama je ngan diorang. harini laen, esok da laen. senang sangat terikut orang lain. senang sangat terpengaruh ngan perangai orang lain. apa kes?

kalo mahuku pilih satu  nombor, aku pilih 3. itu nilai paling besar. paling kecik, 2. aku xmahu 3 dan ke atas. besar sangat nilainya. susah nanti rasanya kalo bernombor besar2. entah. kita tunggu dan lihat saja. sabar la.

aku suka kau, tapi ko xsuka aku. fine. mak aku cakap, biar orang buat jahat kat kita, jangan kita buat jahat kat orang. biar kita selalu buat baik kat orang, biar orang bole buat baik kat kita. aku rasa aku xpenah biat jahat kat ko, tapi ko lak buat taik kat aku. terima kasih atas tahi itu ye. jasamu amat sangatlah ku hargai. laen kali bertaik la lagi.

p/s : jangan memandai2 buat assumption kepada siapa aku tujukan post ni. bahaya kalo maen assume2 macam economist nih. :p

aku terkejut tengok statistic pengunjung blog aku harini. even xde post baru, bilangn yang menjenguk blog bosan ini masih lagi dalam 70 orang ke atas. (xdela banyak sangat senanye kan?)

senanye banyak gila benda yang aku nak tulis, rasanya sehari aku bole post 4-5 entry jugak kot. tapi belakangan nih, emosi x menentu, pikiranku haru-biru. banyak sangat benda yang dah terjadi sepanjang masa melangkaui aku disini. emo? hampir setiap jam aku emo. kat sini aku xde orang yang aku boleh luahkan rasa sebenar aku. kalo kat kolej, nab ada, adli ada, herman ada, hizbul ada. ye aku ada lutphi tapi aku xnak bebankan dye dengan perkara yang dia sendiri tengah hadapi. aku bukan jenis orang yang suka pendam perasaan. tapi kat sini, kat colorado bumi bukit bukau panas gila nih, aku jadi lain. mulut nih xrasa macam nak bercakap banyak, luahkan segala apa yang bermain difikiran seperti aku yang dulu. tak kisahlah kalo orang anggap aku dulu kaki sebok ke, kaki kepoh ke. lantaklah. itu aku.

serius sekarang aku nak balik malaysia. aku nak jumpe family. aku nak jumpe kawan2. aku perlukan korang sume weyh. tapi korang jauh..

study setakat nih ok je. xde problem langsung cuma ada la subject yang teramat sangat bosan sampai aku rasa nak baling je kasut kat lecturer ngan classmate yang laen. (bukan sebab menyampah, tapi sebab da bosan gila weyh). class calculus II ok la sebab sume benda da blaja time A-levels dulu. tapi aku xnak take it for granted sebab bagi aku, A-Levels was my biggest failure. never thought to get a Ungraded grade ( isnt that redundant?) in any of my exams before. tapi masa A-Levels, nah ko. sebijik U untuk further. te hell weyh. blaja penat2 (walopon aku xblaja la further dulu – tapi aku g la jgak class occay~) pastu math plak dapat B je. hish malu. so sebab tu la aku xnak terfikir langsung untuk rasa atau belagak pandai da kat sini..

skang bulan pose. dugaan dari Allah banyak tak terkira. aku jadi tak keruan macamane nak settlekan sume benda yang terjadi. nak cakap, nanti orang terasa. xcakap nanti aku pulak yang binasa. kalo cakap, nanti mula la yang nih sakit hati dengan yang tu, yang tu mulalah xnak baik dengan yang ni. adoi. pening2. maybe diorang tak rasa apa yang aku rasa sebab otak aku nih laen skit, eh x, banyak kot. tiap2 hari aku kena berhadapan dengan orang yang sangat annoying sepanjang aku dok sini. rasa nak sepak terajang je bila jumpe dye. hello, ko ingat ko bagus sangat? kalo ko bagus pon g tunjuk kat orang laen la xyah tunjuk kat aku! owh sabar2. puasa.

makanya blog bosan ini telah officially bertambah bosan sebab skang jadi tempat aku ludah segala perasaan aku je. te hell ko ingat orang kisah hal ko pchek? gi panjat mount zion pastu terjun la weyh..

sudah2. aku kena stop sebelum jari ini mengulangi kesalahan lampau. babai.

harini hari bersejarah.

sangat bersejarah.

nak tahu apa sejarahnya?

handphone aku masuk longkang!

waaaarghh!!!!! tidak!!!!!!!!

xmo beli handphone baru lagi!!!! nak beli camera!!!!!!

tolongla jangan rosak wahai handphone~~~~~

T~T

sape ade handphone lebey?

hampir dua minggu kolej nih dilanda sawan-bangsa. memang sawan aku tengok semua orang. (xde la semua..yang rajin-rajin buat keje jela..) aku pon hampir sawan dah sekarang.

hampir seminggu aku xsentuh buku untuk revise dan buat homework pada waktu malam. kenapa? sebab pukul 8.30 sampai 11.00 malam ada practice bangsawan. lepas tuh, ada practice nasyid. bila da settle sume, jam da pukul 2.o0 a.m. ketiduran la aku tanpa menyiapkan homework, mahupun menyalin pakaian, mahupun update blog. owh, baru sahaja lepas perform nasyid tadi untuk ICAN. seperti biasa, aku salah lirik lagi. shit.

hampir seminggu ni jugak aku rasa aku da lost weight 1/2 kilo kot. xcukup makan, xcukup tido, xcukup ilmu. masuk kelas pon blur sebab ngantuk + lapar + penat. haduhla.

sekarang baru aku rasa bagaimana kerja mengarah sesuatu. banyak amat perkara yang perlu difikirkan. kalo masa tgah train actors and actresses belakon, otak terfikir pasal props yang kat bawah yang entah macam mana progressnya. kalolah aku ada 14 pasang mata kan bagus. owh, kalo superman ada lagi bagus. bole dia tolong aku wat sume benda nih. jap, superman pandai buat props ngan direct bangsawan ke?

haduh. denyutan di kepala semakin hari semakin kuat. pedih dimata semakin hari semakin terasa. mahu saja aku skip semua kelas esok. hari sabtu week 1, hari yang paling aku menyampah. semua block ada. celaka ko Horsfall.

esok ada DOE qualifying expidition. barang xpack lagi. kaki nih terasa sakit sebab tersalah panjat bukit kat new block tadi petang. laratkah aku nak berjalan jauh nih?

dalam aku asyik menaip nih, baru teringat homework chemistry, physics dan further semua kena submit esok. matila aku satu pun xsiap agi.

haih. memang dah terkurang aku punye hidup sebab da terlebih banyak sangat kerja. sesape nak tolong?