Skip navigation

Tag Archives: .photography.

DSC_5867

hidup tidak semudah yang dirancang.

sebaik mana pun perangcangan yang dibuat, takdir menentukan sebuah jalan yang lebih sukar sebagai dugaan.


adoi. penat sudah aku asyik mengeluh dengan takdirku. mak kata xelok asik mengeluh.tu tanda orang tak bersyukur pada rezki Allah. tapi aku bukan mengeluh sebab xbersyukur. aku cuma hairan, kenapa semua benda nih menimpa aku dari dulu? kat mana-mana aku pegi mesti ada benda macam ni jadi. aku jadi tertanya, apa salah silap ku? (mmg la aku banyak dosa tapi apa yang buat aku smpai jadi begini?)

tika ini tiada lain yang aku harapkan selain tuhan berikan aku petunjuk apa yang patut aku lakukan. aku xmahu ulang kesilapan sama yang aku da lakukan tahun-tahun dahulu. kalo boleh, aku xmahu ada langsung perasaan benci, marah, iri hati dalam diri. tapi keadaan sekarang memaksa aku untuk berperasaan begitu. namun aku cuba sedaya upaya untuk melawan karenah nafsu. ujian ramadhan agaknya. ternyata nafsu aku ini memang tidak senang untuk diikat, sebab setan pun takde skang, jadi aku hanya tinggal untuk melawan nafsuku sendiri.

serius, aku sayangkan semua orang sekarang. sebab, semuanya family aku kat sini. walau tiap2 malam aku menangisi apa yang terjadi, aku masih sayang semua. lantakla apa anggapan sekalipun yang korang mahu lemparkan kat aku, aku tetap akan sayang korang. serius xtipu. kalian ku gambarkan seperti objek dalam foto diatas. menyala dalam gelap menemani diriku yang juga gelap.

kepada kalian, aku pohon maaf atas segala kesilapan yang aku pun xtahu apa benda sbenarnye yang silap.

.aku yang dalam rasa kelabu.

Advertisements

CSC_5416

skang aku kat gombak, umah aidid. esok g MOC. huh xsabar nak g.. mau jumpe teman2 kolej yang dirindui sekali.

nnt bila jumpe dak kolej mesti cakap pasal result. kan? pastu mesti ada orang cakap alaa watpe nak pikir.. lek sudah.

hah jadah ko nak relax. result kot. penentu hidup mati tuh! (eksegerasi). kalo korang declare korang xpikir sangat pasal result, cecepat la berdoa mohon ampun sebab korang da menipu kekdahnye. tipu orang lain dan tipu diri sendiri. betul x?

tapi pikir2 jugak just xpayah nak over2 la sampai nak lari ke mana sebab da xtau nak buat ape sebab takut ke.. nak bunuh diri bila result xbagus ke.. xperlu sume tuh. (nih pesanan kepada diri sendiri senanye.)

*     *     *

tadi pegi PC fair, kat kLCC. tempat paling aku xsuke pegi sbb ramai sangat orang ada. sesak. balik2 pening pale + penat macam skang nih lah. tapi ku kuatkan juge diri ini untuk menaip kata2 karut dalam blog. haha

masa kat klcc tadi, bejaye jumpe alhafis ngan amalul. huih lama gile xjumpe diorang. pastu aku jumpe 4 orang ex-schoolmate aku kat MRSM k.krai dulu tapi malangnye aku xingat nama diorang so xberani nak tegor. aku rasa kalo diorang nampak aku diorang tegor kot sebab aku susah nak dilupekan! (ceh poyo nak mampos)

jalan2 selama 2 jam lebey, nak taw apa aku dapat kat PC fair?

nih dye :

DSC_6186

omg she’s sooooo cute!!!!!

*     *     *

p/s : kepada sesape yang da register MOC tapi xjadi pegi, anda dikehendaki bayar juge RM60 tu yehh..harap maklum.

DSC_3116

 

pagi itu,

hati ini merintih,

bila hari esok akan tiba?

 

penantian1

 

 

*ini akibat terlampau bosan menunggu housetrip esok. T_T

sendiri di bumi ini

bila hati menyepi,

tinggal ia sendiri di bumi ini.

21

gambar terakhir Committee House of Diamond walopun da bersara. haha

lyana-jojo-2

jojo-copy

joanna a.k.a jojo

.cute.baik.happy.

img_6015e1