Skip navigation

Tag Archives: emo

it’s the 3rd day of winter break, but it feels like 3 years already. gosh, why i ever asked for the term to end? honestly, i prefer to have classes everyday rather than waking up in the morning and wondering what the hell am i going to do the next 20 hours? seriously, its been the first question or the first thing that came out of my mouth every single day. today, edwin said,

“ko tiap2 hari dowh tanya soalan tu bila ko bangun. haha”

i know that i’ve been asking that since the first day..because i had nothing came out of my mind of what to do next. christmas should be fun if i have some close american friends i think. at least they can like invite me to dinner or something. ok that was random.

so tonight edwin and faiz left Golden. edwin is heading up to pensylvania to meet his girlfriend then they gonna travel to new york, and faiz is going to minnesota. Uni of Minnesota to be exact, meet his friends there which mostly are mine too. really want to go together with him but yeah, financial probs hindered me to do so.

“pchek, be patient, your time to travel around US will come soon.”

i keep reminding my self of that. not that i’m jelous of them.. oh wait. i am jelous, but it wasnt hatred-jelousy kinda thing. just pure jelousy because i wanna feel the experience of travelling too. well i had the trip to South Dakota last month, but i want more of it. more like where i can meet people and hang out and do things i can’t do in Golden and Malaysia. urgh. i hate school break.

now, 4 people had left Golden. Faiz, Edwin, Luttphi and Aizat. tommorrow, fina will be out too. then on the 25th, wahid, ikhlas and panda will leave to wisconsin. moshem, cheengkye, liyana and kimah will be goin to Vegas on the 27th. then citod will also leave to california if i’m not mistaken. owh so do afiq norehsan too. can you count the numbers of people leaving? and can you imagine how boring the holidays will be without these people. honestly, these people had put sparkles into my life here in CSM. urghhhh i hate school break even more.

btw, i went ice skating tonight. it was fun, skating with this guys and learning to improve my noobish skating skills. but deep down, i can’t just stop my self from feeling bad thinking that they’re leaving in a week. i know that it isn’t for ever but 2-3 weeks is long enough to suffer of boredom without these guys around. luckily pua’s here. and fariq is coming soon. hope these guys gonna give some colours to these boring white colored snow. but i give no expectation to them because it will only make me feel bad when things happen not as i imagined. ok this is also random.

Oo God, please make these holidays go faster. and next term will be easier.

p/s : i got B for economics. i was expecting for an A. see, expactations will just make us feel bad.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

yeah, 10 more days and it will be two months since i left Malaysia. well, life here isn’t easy as i expected where i thought i’ll change to be a more mature person as i always imagine. but, i failed to.

there are a lots of things happened and i could only hope that my good good friends are all here. really miss the time with you guys and really appreciate those beautiful moments.

its 2 in the morning while i’m writing this. i know, i suppose to go to sleep already right? but it just that something make me cant close my eyes. everytime i tried to, i keep having the same visuals that i hope not to see all this time. well, it was really a terrible thing to say here but i dont now what else can i do than typing some shit in here.

to all my friends all way there in London or wherever in UK or ireland or scotland, i really miss u guys. very2 badly. seriously i nearly cried when i gone through the pictures uploaded in facebook, because i cant help myself from wanting to be there with you guys too. yeah, i do have luttphi here. but thats not enough to be along you guys. yes, i know i shouldnt be whining like an annoying brat bout this, but guys..i’m kinda stuck in my own created cage.

owh well, however it is, life must go on as it suppose to be. life sucks but the in end, it must be beautiful. i hope so.

p/s : to mariam, byan and nonnel, the card you guys gave me makes so much sense right now. thanks guys. : )

suatu hari, mereka sepakat. kemudian harinya mereka tidak. kesannya, seekor semut kecil terhimpit antara keputusan mereka. kenapa hanya aku yang mengajak tapi tidak pernah diajak?

entah. adakah aku tersilap? adakah aku tidak layak untuk diajak?

aku ingin bersama kalian tapi kelihatannya seperti kalian ingin membuangku ke suatu alam baru yang jauh dari kalian. aku terima jika itu kata putus kalian yang takkan kalian luahkan. aku redha. akan aku cari jalan sendiri. sendirian.

baru saja call mak di kampung halaman sebentar tadi. diorang (dan korang di malaysia) sedang menjalani hari terakhir puasa taun ni. lagi brape jam lagi Aidilfitri akan menjelang. aduh, rindu sunggu tika2 seperti ini sewaktu dirumah, biasanya kalo hari last puasa mesti mak akan wat kuih sekaya faveret aku and abang sebab bazaar ramadhan da xbanyak org beniaga. maklumle, da nak raya.. then mesti ada ketupat pulut goreng tu, makan dengan rendang yang mak siapkan awal untuk ari raya esok. wah, rindu amat.

btw tadi call mak. sedih. tapi lagi sedih bila mak cerita pasal adik bongsu ku. adik piqa. mak kata, tiap kali mak smayang, adik piqa slalu pesan, “mak..mak jangan lupe doakan untuk abang mie..dye dok jauh..”. T-T

pastu kad raya aku sampai itu hari. aku tulis sambil air mata berlinangan di mata. serius. pastu bila sampai kat rumah, adik piqa paling semangat nak baca. bila mak bukakkan, dye amek. (note : adik aku nih tadika 6tahun. tapi da pandai baca) pastu dye sempat baca assalamualaikum je. pastu dye nanges, lari masuk bilik. “mak, adik xsanggup nak baca. adik sedih. abg mie xde raya ni” T-T

lepas mak cite, aku da sebak. aku rindu gile adik aku. pastu panggil dye nak cakap. biasanya time aku kat kolej dulu bila ak call dye xnak cakap.. tapi kali nih dye berlari2 nak gapai handphone. lepas dye cakap “hello”, aku trus menangis. “abg mie, adik rindu abng mie..” lagila kuat aku menangis. tapi cover la xmau dye tawu. jatuh maruah gua beb nanges ngan adik. haha

pastu blabla dye cakap pe ntah aku xingat sangat sbb sedih. yang aku ingat bila aku tanya nak teddy bear kaler ape, dye jawab PINK.    –___–”

adik aku skagng 6 tahun. tapi time aku kat rumah, aku suka sepak2 dye. aku suke xlayan sangat dye. tapi aku sayang dye. nnt lagi 2 tahun aku balik dye da darjah dua. aku takut dye lupa aku. kalo btol dye lupe aku, macamana? T_T

owh aku rasa ni post yang paling banyak air mata aku keluar. sebab adik piqa. piqa, tunggu lagi 2 tahun abg mie balik yeah.

DSC_5867

hidup tidak semudah yang dirancang.

sebaik mana pun perangcangan yang dibuat, takdir menentukan sebuah jalan yang lebih sukar sebagai dugaan.


adoi. penat sudah aku asyik mengeluh dengan takdirku. mak kata xelok asik mengeluh.tu tanda orang tak bersyukur pada rezki Allah. tapi aku bukan mengeluh sebab xbersyukur. aku cuma hairan, kenapa semua benda nih menimpa aku dari dulu? kat mana-mana aku pegi mesti ada benda macam ni jadi. aku jadi tertanya, apa salah silap ku? (mmg la aku banyak dosa tapi apa yang buat aku smpai jadi begini?)

tika ini tiada lain yang aku harapkan selain tuhan berikan aku petunjuk apa yang patut aku lakukan. aku xmahu ulang kesilapan sama yang aku da lakukan tahun-tahun dahulu. kalo boleh, aku xmahu ada langsung perasaan benci, marah, iri hati dalam diri. tapi keadaan sekarang memaksa aku untuk berperasaan begitu. namun aku cuba sedaya upaya untuk melawan karenah nafsu. ujian ramadhan agaknya. ternyata nafsu aku ini memang tidak senang untuk diikat, sebab setan pun takde skang, jadi aku hanya tinggal untuk melawan nafsuku sendiri.

serius, aku sayangkan semua orang sekarang. sebab, semuanya family aku kat sini. walau tiap2 malam aku menangisi apa yang terjadi, aku masih sayang semua. lantakla apa anggapan sekalipun yang korang mahu lemparkan kat aku, aku tetap akan sayang korang. serius xtipu. kalian ku gambarkan seperti objek dalam foto diatas. menyala dalam gelap menemani diriku yang juga gelap.

kepada kalian, aku pohon maaf atas segala kesilapan yang aku pun xtahu apa benda sbenarnye yang silap.

.aku yang dalam rasa kelabu.

sepatutnya jari-jari kecik ku ini menaip assignment NHV yang perlu disubmit esok, tapi end up aku sedang menaip blog. haih..dunia.

sepatutnya aku skang hepi bersama teman rakan disini, tapi jauh dalam hati, ada ruang kosong. ruang kosong yang di isi dengan rasa kelabu. taw rasa kelabu? kelabu la.

emosi masih lagi xmenentu. sesaat aku hepi, 2 saat kemudian aku sedih, 3 saat kemudian aku rasa sakit perut. (sakit perut tuh emosi x?) hidup hepi je, tapi kenapa ada rasa kelabu? pelik. mungkin juga xpelik. sebab aku rasa ini balasan Allah kat aku. atas perbuatan keji aku selama ini dan juga tatkala ini. aku xmahu menipu, tapi xnak luahkan perkara sebenar.. nanti pecah belah hidup. tadi blaja econs, kalo total net benefit kurang dari total cost, action tu tak wajar dibuat. tapi it depends jugak. adoi pening la kalo pikir cara econs nih.

makanya skang, aku hanya perlu berdiam. diam dan biarkan kotak rahsia ini kekal terkunci. biar segala apa jua aku alami, aku saja yang rasai. xperlu nak bagi yang lain sama menderita.

ok, tamat sesi berdrama bangsawan segala. habis. tutop cerita emo2. esok aku jadi p.chek yang happy sahaja! : )

mulai esok, aku da xde kelas pukul 8 pagi. paling awal pon 9.30. da 2 kali aku telepas kelas pkul 8 pagi, so aku decide tukar kelas masuk yang pkul 12 tgahari. nih kelas Physical Activities. PJ la bahasa skola menengah. tapi pikir2 balik ape ke gile aku amek klas PA masa tengahari buta nih. haha. lantakla. janji xyah bangun awal.

skang, tiap2 malam aku teringat mak. skang aku rasa nak peluk mak. nyesal xpeluk banyak2 masa kat malaysia dulu. seganla kononya sebab da besar. so kepada kalian yg belum fly, peluklah mak bapak anda sepuas2nya. jangan jadi cam aku. huhu~

nab ngan adli da mau fly. adli lagi sploh hari. nab lagi 20. kot. same gak ngan kawan2 yang laen, tapi aku xtahu bila sebab aku xcontact sangat. teruk gila kan aku? hish. tapi walau jauh mana pon, aku slalu ingat kat korang2 yang still kat malaysia. mane aci weyh korang leh raya kat umah. cess.

cakap pasal raya, raya lagi seminggu lebih. tapi amalan aku bulan puasa nih aku rasa xsama macam amalan seminggu masa kat kolej pon. tarawikh brape kali je. adoi. ape nak jadi nih?

*        *          *

(habis idea dah)

sepatutnya lepas aku menaip assingment NHV (yg aku end up type blog), aku kena siapkan 20 soalan calculus yang juga disubmit esok. so macamane nih?

aku terkejut tengok statistic pengunjung blog aku harini. even xde post baru, bilangn yang menjenguk blog bosan ini masih lagi dalam 70 orang ke atas. (xdela banyak sangat senanye kan?)

senanye banyak gila benda yang aku nak tulis, rasanya sehari aku bole post 4-5 entry jugak kot. tapi belakangan nih, emosi x menentu, pikiranku haru-biru. banyak sangat benda yang dah terjadi sepanjang masa melangkaui aku disini. emo? hampir setiap jam aku emo. kat sini aku xde orang yang aku boleh luahkan rasa sebenar aku. kalo kat kolej, nab ada, adli ada, herman ada, hizbul ada. ye aku ada lutphi tapi aku xnak bebankan dye dengan perkara yang dia sendiri tengah hadapi. aku bukan jenis orang yang suka pendam perasaan. tapi kat sini, kat colorado bumi bukit bukau panas gila nih, aku jadi lain. mulut nih xrasa macam nak bercakap banyak, luahkan segala apa yang bermain difikiran seperti aku yang dulu. tak kisahlah kalo orang anggap aku dulu kaki sebok ke, kaki kepoh ke. lantaklah. itu aku.

serius sekarang aku nak balik malaysia. aku nak jumpe family. aku nak jumpe kawan2. aku perlukan korang sume weyh. tapi korang jauh..

study setakat nih ok je. xde problem langsung cuma ada la subject yang teramat sangat bosan sampai aku rasa nak baling je kasut kat lecturer ngan classmate yang laen. (bukan sebab menyampah, tapi sebab da bosan gila weyh). class calculus II ok la sebab sume benda da blaja time A-levels dulu. tapi aku xnak take it for granted sebab bagi aku, A-Levels was my biggest failure. never thought to get a Ungraded grade ( isnt that redundant?) in any of my exams before. tapi masa A-Levels, nah ko. sebijik U untuk further. te hell weyh. blaja penat2 (walopon aku xblaja la further dulu – tapi aku g la jgak class occay~) pastu math plak dapat B je. hish malu. so sebab tu la aku xnak terfikir langsung untuk rasa atau belagak pandai da kat sini..

skang bulan pose. dugaan dari Allah banyak tak terkira. aku jadi tak keruan macamane nak settlekan sume benda yang terjadi. nak cakap, nanti orang terasa. xcakap nanti aku pulak yang binasa. kalo cakap, nanti mula la yang nih sakit hati dengan yang tu, yang tu mulalah xnak baik dengan yang ni. adoi. pening2. maybe diorang tak rasa apa yang aku rasa sebab otak aku nih laen skit, eh x, banyak kot. tiap2 hari aku kena berhadapan dengan orang yang sangat annoying sepanjang aku dok sini. rasa nak sepak terajang je bila jumpe dye. hello, ko ingat ko bagus sangat? kalo ko bagus pon g tunjuk kat orang laen la xyah tunjuk kat aku! owh sabar2. puasa.

makanya blog bosan ini telah officially bertambah bosan sebab skang jadi tempat aku ludah segala perasaan aku je. te hell ko ingat orang kisah hal ko pchek? gi panjat mount zion pastu terjun la weyh..

sudah2. aku kena stop sebelum jari ini mengulangi kesalahan lampau. babai.

T-T

amat sedey diri ini mengenangkan bahawa esok aku akan berangkat keluar meninggalkan kolej. selepas itu, tidak lagi aku bergelar student KYUEM. [yea!] bila dikenang-kenang, amat singkat tempoh dua tahun di sini. [cliche] btol…pejam celik tido bangun mandi berak, sekejap je da habis tempoh pengajian kat sini..

dah banyak benda terjadi kat aku sepanjang kat kolej. da banyak aku belajar untuk menjadi seorang insan. pahit ka, manis ka, suma ku telan. 2 tahun tu kejap je dik, skejap amat, still xcukup ilmu yang aku belajar.

2 tahun ni jugak ramai yang aku da kenal. suma kenangan, memori suka duka akan cuba aku ingat sume. tapi macam mustahil je nak ingat suma.. banyak sangat. so yang significant je la aku ingat eh. :p

disebabkan aku ini amat sayangkan sume rakan-rakan aku, maka inila sedikit ucapan kat korang.. huhu..motip la g publicize benda nih kan.. haha

to teman-teman clubhouse p20! hizbul, syuk, za’baa, sulwan, syazzy, herman, midi, eizrein, iman, korang la club house member terbaek! aku tawu ak banyak wat hal, tapi…itulah aku. :p mekasih atas kenangan yg amat berharga! [erk..] nnt da xley da kita jumpa lagi bila da fly…korang still bole buat reunion… T-T

to nonnel, faris, and aley.. sori i’ve been a terrible friend to u guys. tetibe je kita jadi xbaek.. tapi jangan pernah ingat aku lupakan korang. tiap2 masa aku teringat korang. T-T. jumpe korang lagi nanti! aku mintak maap and aku maapkan korang. : )

chaletmates aku yang tersayang.. ibi, sayed and baku.. its been 2 years and we’ve barely lepak sesama. memang la sebab masing2 lain kepala. tapi korang memang best! thanks guys atas tunjuk ajar kat aku selama kita hidup sebumbung bersama di sini. ampun maap dipinta kalo ada terkasar termelertz laser kat korang ke eh. [ni ayat semalam masa wida nih] nnt da fly compem2 aku xjumpa korang da. korang sume kat UK.. aku nun di tengah colorado, USA. tapi jangan pernah lupakan chalet P40!!!

to Nab, Adli, and Ikmal, rakan semeja study di rc buat sebulan terakhir di sini, thanks weyh. walopon rapat ngan koran kejap je tapi korang memang best r. hehe. jom lepak rc! :p

to hadek2 chalet P4, syawal, kua, jakim n faris.. sorry weyh aku berdiva je kat chalet korang.. hhuhu.. sori jugak aku syik menyemak nak tido chalet korang especially syawal.. sampai berpeluh-peluh tido katanya sebab panas.. abes ko g selimut tebal-tebal apasal ngek! :p   sori jugak tu faris kalo aku termenyepahkan bilik ko time aku guna bilik ko time ko balik weekend..walopon aku rasa aku selalu kemaskan bilik ko. haha. kua, mekasih bagi minum/makan dari fridge ko. nanti masak burger mahal haram taik tu ingat la aku eh. [kantoi la ko masak berger dalam bilik]  to jakim plak, keep on jaga bilik biar chantek! update la blog weh…huhu… aih.. setahun je aku sempat kenal korang..tapi lepas nih memang aku akan rindu korang.. korang amat best jugak! 

to Afiq Cr,  walopon aku taw ko xbaca blog aku nih, ko la yang akan paling aku rindu.. haha. jaga diri bro, ingat sume pesanan aku.. thanks for being such a great brother. walopon selalu annoyed aku, yela, thats what brothers for. haha. jangan wat benda-benda bodo yang aku xsuka.. nanti aku keluar da xley nak membebel kat ko da. sayang ko!!

Aslam petbro terchenta ku, sori aku xdapat jadi petbro terbaek kat ko. huhu. jaga diri weh nnt..jaga house jugak. jangan dok asyik dating ngan mochi je dlam chalet secara diam-diam.. kang membawak fitnah. hahahahah. aku rindu ko jugak nanti!!

to acap nasharudin, ko orang pertama aku rapat kat kolej nih kalo ko xsedar la. huhu. halalkan makan minum vanish dynamo segala eh. hehe. bomby, segedik2 manusia itu adalah ko. tapi ko memang best bitch! nnt da xbole nak gossip ikut tingkap da.. T-T

to sahida bi, mira kamil, athirah, and sume2 wanita2 kyuem yang aku kenal…korang pun best jugak! [okeh da xtaw nak cakap ape kat diorang nih.] ape-ape la.

aaaa..cukupla eh ucapan perpisahan nih. penat da nak menulis. huhu.

apa-apa pon, aku mintak maaf dari hunjung rambut ke hujung kuku dan bulu kaki atas semua salah silap aku yang amat bnyk ngan korang.. thanks atas persahabatan yang xbole dilupakan, dan segala kenangan yang x akan terpadam. korang memang best, and memang amat best kenal korang. 

*tatkala ini, air mata ku sudah bercucuran keluar. aaahh, sudah macam wida semalam la plak. T-T*

k2, sambung2.. aa…aku doakan korang selamat berjaya dunia akhirat. nanti da susah nak jumpa korang.. sbb aku kat US..korang kat UK.. waaaa..

just ingat satu je,

AKU SAYANG KORANG!!!!!!!

JANGAN LUPAKAN AKU YEAH! : )

allah jadikan pertemuan itu dengan suatu perpisahan. tapi perpisahan itu bukan bermakna suatu pengakiran. ukhwah yang terjalin tidak akan terbatas dek jarak, dek waktu. semoga ukhwah suci ini terus berkekalan ke akhir hayat.. : )


p/s : kepada yang xtertulis nama kat sini, ampun…tapi aku sayang korang jugak! n sori xde gamba.. internet taik la.

owh tidak. ini yang aku xsuka. bila hampir2 exam, aku jadi xtentu hala. serius. dalam seminggu dua nih emosi aku xstabil mengalahkan pompuan yang PMS. 

xtahu kenapa, aku skang jadi panas baran. cepat sangat nak marah kat orang. hish. teruk tul la. aku xmacam tu la biasanya. bila aku fikir2kan balik, rasa kecewa gila bila aku sedar diri aku macam ni. ape aku da buat sampai aku xleh kawal emosi nih?

skang, disebabkan emo dengan diri sendiri, jadikan aku emo dengan orang lain. hah, ko tu..aku emo dengan ko la. serius. orang yang suci xberdosa pon kadang2 aku rasa nak sepak. hish, xbaek kan?

kali nih aku memang rasakan ujian tuhan nih sangat besar. dalam kesukaran, dia tambah lagi cabaran untuk uji lagi siapa diri kita sebenar. untuk tunjukkan betapa besarnya kekuasaanNya, Allah maha Esa.

ak sedar, dalam aku riang gembira gelak ketawa, sebenarnya dalam diri aku sedang gundah gulana xterkira.

lumrah manusia yang imannya tidak mencapai iman seorang sahabat Rasul nih, biasanya hanya ada ketikanya saja mahu dekatkan diri dengan sang-pencipta. serius, aku skang dalam usaha supaya aku xpernah jauh dariNya. doakan aku, dan bantui aku ye teman2.

tika ini, xperna sekali pon aku xterfikir pasal exam. asyik exam2. bangun pagi terfikir ada exam. before tido malam teringat ada exam. before mandi tengah berus gigi teringat pasal exam. haih..dah ready ke aku untuk exam nih?

tiap kali buat practise paper, aku xley jawab. tapi bila stdy bole je aku faham, bole je aku hafal. kenapa begini..subhanallah… bantulah aku…

 

*     *     *

tuhan, aku pinta darimu, bantui aku.

tuhan, aku rayu padamu, pimpinlah daku.

tuhan, aku sembah padamu, jiwa ini untuk kembali padamu.

tuhan, aku pohon, beri aku kekuatan, untuk aku menempuh dugaan darimu.