Skip navigation

Monthly Archives: May 2008

Kat kyuem nih, exam week da abis for juniors.. tapi senior masih lagi berjuang untuk menghadapi paper2 yang akan datang. tiap hari, makin pendek masa untuk sampai ke paper terakhir, dan simultaneously, semakin hampir masa mereka untuk meninggalkan kolej terchenta ni..huhu..

aku tulis ni bkan nak celebrate pemergian senior2 dari sini..tapi untuk menghargai kehadiran mereka selama ni.. kalo kat skola dulu, bile senior nak kuar rase happy gile..sbb nnt da xde org nak soh bagi salam, da xde org nak sound tanpa sebab..huhu… tapi skang aku rase cam sdeh la plak bile senior nak pegi.. stahun kat sini rase cam skejap je,, rasa cam baru je smalam induction week (btol ke??) hehe..

Nanti lpas senior blah, da xde lagi pekikan-pekikan dari pali yang jelas kedengaran di Kg. Diamond.. anas da xde utk kejut aku bgun subuh walopon bile dye kejut aku xg surau..huhu.. da xde lagi org yg maen game sampai keyboard basah.. xde lagi org nak kasi explanation chemistry secara mendalam kat aku..xde lagi imam yang bace surah panjang2 dengan bacaan yang lunak2.

semalam ke bile ntah anas datang chalet aku pastu ktrg ckap pasal universities yang senior dapat.. hebat2 la senior aku nih.. agaknye lepas ke aku nak apply u cam diorg.. dengan Johan leh g cambridge, Irfan dapat oxford..Anas nak g manchaster walopon dpt imperial..huhu.. tahniah buat sume senior2 ku.. smoge kejayaan menanti korg di masa hadapan.. dalam mase yang same, jangan lupe doakan kejayaan junior2 jgak.. :p

 

So buat senior2, selamat berjuang menghadapi paper2 korg yang xabis lagi.. kalo xleh jawab and rase nak nangis, nangis je.. kan pali kan?? hehehe… anyway, gud luck!!

sape yang aku rindu?? hehehe..blog ni senanye.. da agak lame ak xupdate blog nih..maklumla, exam week… walopon internal exam da abes, ak still ade SAT lak minggu dpan.. lgi 9 ari je lagi..cuak gile r..

tapi dek kerna kerinduan ak kat blog nih, ak amek jgak la mase ak sket nak tlis post baru yg xbermakna sgt nih..huhu..spatutnye ak tgah stdy SAT skang..tapi bosan la..kene bace passage panjang2.. haih.. riso aku ngan sat nih.. 2 la salah satu penentu aku nak fly.. ak pon xpahm pahal petronas nak ktrg(batch aku yg amek eng ngan geology+geophysics) g US walopon diorg letak ktrg kat alevel as prep.. xpasal2 kene amek sat and stdy sendri sat..pastu nak apply u pon sume kene buat sendri.. haih.. tapi ak amek the positive side of it. ak pecaye, sume yang Allah tentukan dlm hidup aku nih ade hikmah tersembunyi.. dan semakin hari aku semakin yakin dengan kehadiran hikmah itu..hehe…

kepada mereka yang bace blog aku yg xseberape lagi nih, doakan aku bejaye yeh..

Hari pertama exam sem 2. Aku bgun agak awal pg nih..hehe..aku trus g mandi then selak buku2 physics yg bergelimpangan atas meja aku..ak xpasti kenape ak baca buku physics walopon arini ade paper maths ngan chem.. Bosan membelek physics, ak bersiap utk g breakfast then ke klas walopon pagi nih spatutnye xde class utk sume students..

Dining hall yang sejuk akibat pengudaraan air cond itu aku masuk..(hancor bm..) ak lihat hanya beberape kerat manusia saja yang pakai baju class macam aku.. zul yt, menyapa aku dari blakang..

“kan arini xde klas?? pahal pki baju camni??”

dengan muka yg agak hampir tak ceria aku menjawab..

“aku ade paper applied maths la…”

lepas zul tanye datang lagi 2-3 manusia yg aku pon xingat sape, tanye ak soalan same.. aduss.. penat la nak explain.. tapi atas dasar persahabatan dengan mereka ak terangkan dengan ikhlas…hahaha…

Dah, cukup dengan soalan2 yang sama ditujukan kat aku.. baek aku makan kepingan gandum becicahkan kari dining hall nih… huh..xsedap.. dan aku pon blah menuju ke acad building..

on d way g class…( em..ak x ingat bape num class math aku 2..) hanya beberape kerat manusia je ade yg berjalan sambil  membawa kepingan2 notes history di genggaman mereka. owh, baru ak ingat.. arini ade paper history jugak.. tanpa mempedulikan mereka, aku sambung perjalanan aku ke class ms Aizan dlm acad 2.

kosong..aircond pon xter-on. bgusla. leh aku buat past paper ngan tenang b4 exam nih. aku terus duduk then buatla past paper mechanics and stats sampai pkul 10.30. 

paper mech ngan stats..

owh lupe, aqmin tetibe datang menyemak dalam class 2 jgak dlm pkul 10.20.. pastu mungkin disebabkan kepingan gandum dining hall tadi, die terpaksa ke tandas.. bgus la..kang sakit perut mase exam lagi trok..huhu.. malas menunggu aqmin balik, aku trus ke hall..

****

Bile badan berada di hadapan pintu Great Hall..

Jantung aku berdegup kencang. maklumla, first time buat paper applied.. pastu tetibe Mr B kluar dengan baju biru dan sluar yang tuck in kat dada, membebel ntah pape sebelum bagi sume candidates msuk hall..

“Bismillahirrahmanirrahim..”

sambil melangkah ke dalam dewan.. sejuk..menambahkan lagi kecuakan aku utk exam. aku mengambil tempat. sebelah aku…emm..sape eh?? xkesahla.. ak keluarkan sume harta aku ke atas meja aku da tersedia answer booklet ngan data booklet. tunggu si Mr B dan konco2 invigilatornye distribute questions paper je.. lambat gile diorang nak distribute paper. naik seram da aku nih..bile dapat paper, Mr b pon soh stat jawab..

sejam setengah berlalu..alhamdulillah.. dapat aku habiskan sume soalan walopon aku tau beberape soalan aku jawab salah.. da ak xtaw nak jawab cane..terpaksa r.. so aku lupakan pasal paper applied yg da lepas. focus, petang ni ade chem..

exam da makin dekat.. ak xabis revise lg chem, physics and math.. smalam ingatkan nak stay up.. tapi penat gile after balik from cafe celebrate belated birthday herman ngan luttphi..

xde mood sgt la nak tlis..haih~~

this 3 days break make me damn bored.. nyesal xikut biyan balik umah dye..argh!!! Da 3malam aku tido pkul >2.30 a.m. da 3 malam jugak ak tgok movie ngan nonel, zb, n faris smpi pkul 1 lbeh.. haih.. pas abis movie barula ak smbg stdy blik smpi pkul 2lbeh..

tapi smalam ak stay up smpi pkul 2 je.. mata aku da xtahan ngan tiupan bayu kemengantukan dari kipas syiling blik aku..huhu… xsempat nak kemas meja pon aku trus baring lelap atas katil..haih…

paper chem lagi 4 hari je..ak bru abis revise topics yg masuk exam nnt.. tp bile check balik, bnyak gak yg aku still x ingat.. nak kene revise lagi.. applied maths punye paper pon xbuat lagi.. nak cakap xsempat, banyak je mase aku senanye..hehehehe…. seb bek la ade herman, midi, nonel kat chalet herman.. bleh lepak2 jap..huuuuhuuu… jap g nak g lunch da..pastu maybe aku akan tetido kekenyangan cam smalam gak.. 2jam woo ak manfaatkan mase aku secara efisyen dengan menidurkan diriku.. pastu bile bangun rase nyesal sbb xstdy..haih…

arini xtaw la nak g jog kat luar ke x ngan nonel..da 2 ari da ktrg kuar jog.. penat x terkate smalam..mase pegi xrase penat pon.. tapi on the way back punyela penat..and barula ktrg prasan yg ktrg jog jauh gak..hehehe.. hasil ke-joging-an (bak kate marsh imbuhan ke-an menimbulkan lg mksd ayat..hahaha..) kaki ak lenguh nak mampos smalam..tgok movie pon xsyok.. tp seb bek la cite vantage point 2 best..heheh…

ptg nih biyan ngan mariam musti da balik.. harap2 diorg bwak choc cake..kalo diorg buatla.. nonel kate choc cake byan sedap.. huhu..lapar la plak.. nak g lunch la..

woohoo!!

at last i have my own blog..

but for this time being i couldn’t always posting new articles due to examination week..

and i’m dying preparing for it..

nway, just wish my success in the exam!!

xoxo :p