Skip navigation

Tag Archives: sejuk

saja xmau update selama seminggu sebab nak kekalkan gambo ucapan raya tu kononnya semangat beraya selama seminggu. kejadah hapenye. semangat raya ada sekerat hari je.

owh amat sangatlah penat since raya nih. exam situ sini. homework sini sana. kepala otak pon hentah kemana. dua-tiga hari tak tido malam sebab siapkan assignment yang tak siap2. adoiii…. sumpahla kalo aku taw idup kat u sebok cenggini xhingin aku blajo! tapi ehehe xpela kata nak kaye. so blajo ajela. haha

nak crita pasal raya, macam da lambat. so aku bagi sinopsis jela. malam last puasa, g jalan2 kat Colorado Mills (shoping complex paling dekat ngan Golden) sampai bebuke pose dengan hanya meminum frappucino Starbucks sehingga terketaq2 lutut sebab time tu sejuk haram! pastu balik ada majlis takbir raya. makanya bertakbir dengan perut kosong ajorla. pastu disebabkan perut bergendang gendut tali kecapi, kontingen gatal g shoping mall time nak bebuke ini pegi ke Denny’s restaurant. owh makanannye sedap amat. pkul 11.30 sampai kul 1.30 kitorang melekat kat situ. nikmat tak terkata. kenyang perut, balik rumah, masak lontong. kekdahnye aku tak tido malam raya tuh sebab mau siapkan lontong. nak masak awal2 xbole takut sayur lembek xsedap nak dimakan. so tggu la sampai subuh baru masak. wah pengorbanan yang amat besar dimalam raya! (jadah kola)

pastu pkul 8.00 pegi solat raya kat islamic centre dengan mata kuyu. aku lupe ntah aku baca ke x Al-Fatihah time solat tu sebab ngantuk sangat. huhu. pastu pegi jamuan raya kat rumah senior (soon to be mine. hehe) lagi dengan mata yang amat mengantuk. pastu aku rasa aku makan skit pastu aku tido dalam bilik Cheengkye (soon to be my room). bila bangun, aku xingat pon ape aku buat before aku tido tuh. da segar bangun tido, makan lagi sampai nak termuntah then karaoke melalak-lalak bagai manusia xingat dunia. pastu da bosan g main pingpong. pastu da bosan balik. bila balik bosan lagi g main badminton. balik rumah je ada tetamu da kat rumah. dye family yang blaja kat Colorado University dalam 30minutes driving dari skolah aku nih. pastu kat2 maghrib ikut dye g rumah terbuka yang aku xtau katne sebab aku tido all the way to there. haha. pastu balik, siapkan homework, tido pukul 3 pagi.

best kan raya aku di perantauan? –___–”

*     *     *

skang hidup sudah hepi. masalah yang da jadi sume udah settle.

(shit spatotnye panjang gile lagi aku tulis tetibe hilang~ aaaaaaa)

Advertisements