Skip navigation

Tag Archives: update

setelah seminggu aku hidup dengan hujan, harini alhamdulillah aku dapat lihat matahari. at last!

kalo korg tengok berita, baca paper, musti korg taw bahawasanya kat pantai timur nih ujan xhenti-henti (exaggerate). xdela xhenti2 cuma setiap hari ujan dengan lebatnya. malam plak, hujan dengan teramat sangat sekalilah lebat. best woo tido~~~

so harini dengan ketiadaan ujan, dapatlah aku keluar rumah. tiket bus da bli. 4hb aku ke kL. (perlu ke aku mention nih??) akhirnya aku dapatla jugak hirup udara segar ditepian pantai seperti yg aku slalu buat..hehe.. tapi agak kotor sbb ujan..

aku bernasib baik sebab sepanjang hidup aku kat umah aku nih, xpenah ditimpa banjir. kesian la jgak kat org2 yang bernasib malang terkena banjir.. tapi masa kecik2 dulu umah arwah atuk aku slalu kena banjir.. masa tu la aku ngan cousin2 dan adikbradik aku main air…uhuhu… masa tu mana ada pikir bahaya lagi.. almaklumlah..pemikiran kanak-kanak.. semuanya dianggap permainan. (skang pon kot)..haha..

tapi kadang-kadang agak cuak la jgak takut2 tetiba rumah aku banjir..habisla weh.. diharapkan semoga banjir di kelantan dan terengganu dan kawasan-kawasan sewaktu dengannya cepat surut..amin…

aaa…i’m out of idea already. harapnya malam ni xujan lagi sbb plan nak kuar..uhuu…