Skip navigation

Tag Archives: updates

it’s the 3rd day of winter break, but it feels like 3 years already. gosh, why i ever asked for the term to end? honestly, i prefer to have classes everyday rather than waking up in the morning and wondering what the hell am i going to do the next 20 hours? seriously, its been the first question or the first thing that came out of my mouth every single day. today, edwin said,

“ko tiap2 hari dowh tanya soalan tu bila ko bangun. haha”

i know that i’ve been asking that since the first day..because i had nothing came out of my mind of what to do next. christmas should be fun if i have some close american friends i think. at least they can like invite me to dinner or something. ok that was random.

so tonight edwin and faiz left Golden. edwin is heading up to pensylvania to meet his girlfriend then they gonna travel to new york, and faiz is going to minnesota. Uni of Minnesota to be exact, meet his friends there which mostly are mine too. really want to go together with him but yeah, financial probs hindered me to do so.

“pchek, be patient, your time to travel around US will come soon.”

i keep reminding my self of that. not that i’m jelous of them.. oh wait. i am jelous, but it wasnt hatred-jelousy kinda thing. just pure jelousy because i wanna feel the experience of travelling too. well i had the trip to South Dakota last month, but i want more of it. more like where i can meet people and hang out and do things i can’t do in Golden and Malaysia. urgh. i hate school break.

now, 4 people had left Golden. Faiz, Edwin, Luttphi and Aizat. tommorrow, fina will be out too. then on the 25th, wahid, ikhlas and panda will leave to wisconsin. moshem, cheengkye, liyana and kimah will be goin to Vegas on the 27th. then citod will also leave to california if i’m not mistaken. owh so do afiq norehsan too. can you count the numbers of people leaving? and can you imagine how boring the holidays will be without these people. honestly, these people had put sparkles into my life here in CSM. urghhhh i hate school break even more.

btw, i went ice skating tonight. it was fun, skating with this guys and learning to improve my noobish skating skills. but deep down, i can’t just stop my self from feeling bad thinking that they’re leaving in a week. i know that it isn’t for ever but 2-3 weeks is long enough to suffer of boredom without these guys around. luckily pua’s here. and fariq is coming soon. hope these guys gonna give some colours to these boring white colored snow. but i give no expectation to them because it will only make me feel bad when things happen not as i imagined. ok this is also random.

Oo God, please make these holidays go faster. and next term will be easier.

p/s : i got B for economics. i was expecting for an A. see, expactations will just make us feel bad.

Advertisements

so i’m done for chemistry this semester. hope i don’t have to repeat it next spring. huish. its was ok since Patrick Dumbledore was so freaking lazy (as i predicted) and just use the same old questions from previous exams. pretty much i’m confident with the exam.

owh and thanks isaac for the ride just now. now you get how to pronounce my name huh. haha

just read non’s and herman’s blog. owh and nazu’s and shaa’s tumblr too. they’re goin for a europtrip this break. gosh, i’m so jealous of you guys in london! and you too letha! for goin to LA without me!! T-T anyhow, have a safe and great trip! don’t forget to mail me a sourvenier! (postcard pon jadikla. haha)

so yeah, i’m damn jelous of these people. and sad because i’m stuck here in colorado for the WHOLE 3 WEEKS. godammit. hope pua and fariq can bring some fun from pennsylvania and arizona. huhu.

last night or i should say morning, nonnel, mariam, byan, nab, adli, faris, aley, and herman were in my dreams. i don’t know why but maybe i just miss u guys so much. and dont ask me what was it about because i can’t figure out myself. kinda a mix of everything. but no worries, i’m sure it wasn’t a nightmare. haha

yea no more chemistry! here come calc!

its the final week of the semester now. dang, time goes super-duper fast than i could imagine. anyhow, final week = finals exams. argh!

first paper is head up on this saturday. demmit csm why la u guys make exams on saturday? there’s 5 other days available but why owh why its saturday?? and why its chemistry paper on the saturday? btw, i screwed up again the last chemistry exam. i put the blame on you s.o.a.b! u’re the one who made me can’t focus that day and now u must be glad right? fuck you and ur bitch off la weyh!

yeah i know maybe i shouldn’t blame that person upon my hideous result. i should blame my self too since i was the one who being too kind to worry about other people eventhough they’re trying to harm me. hell yeah.

so i have only 3 papers for the finals. glad? kinda. but still have almost 150 pages of economics book to finish up before sunday. well, economics paper is on tuesday but there’s calculus on the monday so i have to get everything done before calc. i hope so.

well, its been few days i haven’t get home. i mean my house here la. dont feel like going there so much but i need to anyhow. all my things are there and i dont wanna menyusahkan these anex people anymore since i’m gonna annoy them the whole winter. huhu

owh here’s a  good news! i got A for NHV subject! yea!! (who says Paula A. Farca kedekut markah?)

gotta go. pray for my finals! 🙂

This content is password protected. To view it please enter your password below:

its been a while since the last post. erm, 15days to be exact. lots of lots of things had happened these back days. haih. and i’ve discovered something during these 15 days. November is just not my month. i guess. so much bad things had been onto me this month. the worst, i lost my wallet. my favourite wallet of all time. demmit. there goes my malaysian IC, my mom’s photo, my photos, and some amount of money. (note : some xsemestinya sikit ok)

well, i’m not in a good mood to write now. not even to blog i think.

dah malas da aku tulis english ni hah. baek melayu lagi laju menaip. haha

ok mood da datang balik. mari menaip!

so, this past few days, makin banyak benda aku taw. terutamanya benda2 yang terjadi di sekeliling aku nih. well, once a gossip king, always be the king. :p  apa benda yang aku taw? haha biarla hanya aku yang tahu. koser ak nak cite kat orang nih.

entah kenapa skang nih aku rasa macam aku perlu berubah untuk survive kat sini. berubah jadi orang yang dok dalam bilik xkisah hape2 yang jadi kat luar. (quoted from somebody) tapi, haramla kan aku nak jadi camtu. bukan xbole, just that aku pikir kalo ak jadi macamtu betapa bosanlah hidup aku nanti. tapi bila pikir2 balik, dengan drama melayu murahan yang bergelora di dunia Golden yang xseberapa maju nih, susah kalo aku x step back.

kalo ikutkan hati, nak je aku campur tangan nak settlekan apa yang x settle2. tapi dalam berfikir2 nak menyibok hal orang, aku xsedar yang bahu aku ni pon da makin dibebani dengan berat yang makin bertambah. orang lain maybe xsedar la kot..tapi masalah ak cam bertambah. and seperti biasa, aku xmau susahkan orang lain dengan masalah2 aku yang hentah hape2 nih.

aku ada kawan. aku ingat bole jadi kawan rapat la kan. tapi lepas kejadian yang xmahu disebut tempoh hari, sumenye da berubah. aku ingat, lepas benda tu jadi, bolela ktrg makin baik n rapat. tapi nampak gaya macam masalah yang sudah selesai hanya membina satu dinding baru dan jurang lebih dalam antara kitorang. entah, maybe aku je kot rasa tapi biarlakan. stakat drama2 xberapa murah yang da jadi dalam hidup aku, kalo aku cam rasa something, maknanye benda tu betulla. eh camana aa nak cakap. ala cam ak xbetepuk sebelah kaki la. (ni cam lain la plak.) ah lantaklah.

tapi belakangan ni, aku rasa kehilangan. hilang sesuatu yang aku ada, dan masih ada. cuma ia bukan lagi untuk aku. macam ko bela kucing, bagi makan sume..tapi kucing tu x duduk kat rumah ko, dye g dok kat rumah jiran ko. ok analogi murahan. ah lantakla.

haritu kawan baik aku cakap. “ko nih kalo update blog je mst benda sayu-mayu-pilu je. bermasalah sangat ke ko kat sana?”

baiklah kawan2, hidup saya kat sini sebenarnya amat hepi sekarang. cuma biasala hidup manusia normal, ada saja benda yang xkena. maka, blog nilah yang jadi tempat untuk dikhabar digenbar gemburkan semuanya. seyes, lepas ak tulis kat sini, lega la skit hati nih. huhu. maka, kawan2 xperlu risau ye. 🙂

28november lepas, abang sulung (and the only abang aku la) bertunang. omg sedeyh gila xdapat hadir. aku sorang je xde time tuh. akak ak pon balik dari KL. duhh..KL je kot. mstla balik. haih cabaran dok overseas nih..macam2 benda da miss.

skang da pkul 1.30 pagi. sejak 6 hari lepas, aku macam da bertukar jadi manusia nocturnal. pagi2 buta baru reti nak tido. haih. tapi harini macam da penat gile plus esok kena bangun agak awal nak wat keje. till then, taa~  🙂

its snowing again in here. and i have a confession to make. snow is annoying!!!!!

yeah i was very thrilled with snow but that was like the first three time snow falls only. it wasnt that bad though but i just hate it since snow is making my life more miserable. imma exagerating the word. :p

there are two reasons why i hate snow so much lately.

1- i usally wake up late to class, well u guys know me aite. 9am is the earliest i could be up. and again, u guys know how much time i need to get dressed, get the hair done, kemas2 katil and stare and smile to the mirror every morning. haha. so when its snow in the morning, i have to take a longer time in the bathroom bcoz its freezin outside and have to wear few extra layers of clothes! which means, i have to shop for more clothes!  —____—”

2- people, if u think snow is beautiful, well u r almost correct then. but i have to change the idea. its only beautiful when its snowing. when snow stops falling, u’ll get a very thick layer of snow (well this maybe happen in colorado only) and u tend to slip when u walk down the hills! thank god i’ve never jatuh macam nangka busuk everytime i went down to school but its been few times i almost completely jatuh.. dala dekat trafic light. kang kena langgar xmati aku? tibe.

but still, i only hate snow because of that two reasons. for now. haha

owh i havent get enough sleep lately i guess. darn u super-fast internet connection. u made me watch all those movies all night! and i give some blame to the Rock Band at ikhlas’ place. my saturday never been a real day since i was literally stucked with the game. aahh need to get one pretty soon!! then bole la main kat rumah sendiri. owh wait, i have to get a plasma tv too then. kan? haha.

life is getting better now. well, there’s always some drama happening here but seems like they doesnt bother me too much. so go to hell la lahanat. pegi mampos la kau dengan perangai tahi ko tuh. (dear readers, please dont speculate who am i talking about or else ur making a fitnah. huhu) so again, go die.

have i write about my exams before? naah doesnt really matter since exams are over! i mean the usual exams. still got one more exam week and then i left with the finals to fight for. but i’m sooooooo glad i did pretty well this time. omg omg omg i got an A for freakin economics!!!!! hahaha kinda hard to believe in haa.. but its my luck i think. alhamdulillah… huhu. so i need to keep the hard work up to finals! go go go! (how do i suppose to do that if i have skipped two weeks of econs lectures?) aarghhhh. owh and i didnt failed chemistry this time too..its an A baby! ok bukan nakk riak ke hape nih just nak tulih kegembiraan ok. please2 maafkan aku if this sounds macam riak. but too bad i just got B for calculus.. only two points away for A. darn it.

i’ve been typin this post for an hour. still cant sleep. insonmia i guess. wait, how do u spell that actually? imsomnia or insonmia or insomnia? aah go die la.

“Kata-kata manusia itu hanya suatu hipokrasi.”

setuju?

lantakla korang nak setuju ke x. janji fakta itu sudah tersembul keluar didepan batang hidungku.

fuiyo malas gile rasa nak update blog akhir2 nih. dashboard wordpress tebukak 24/7 tapi x tertype ape2 pon. huhu

haritu fall break, weekend lepas la. 4 hari. sabtu – selasa. macam2 benda kitorang buat. tiap2 hari tido mau lepas subuh je sebab tengok muvie tiap2 malam secara berjemaah sampai kul 5.30 pagi. fuh eyebag sebesar tilam aku dapat. then ada bbQ kat Lions Park. Best woo ada nasi kerabu ngan ayam bakar. melepas rindu kat makanan malaysia kejap.

nak dijadikan cerita, hari selasa tu da out of idea nak buat apa. bangun pukul 1 petang, pastu balik rumah. then kat umah hanya duduk termenung depan laptop, xtaw nak type ape.

disebabkan keboringan yang melampau, tetiba hati ini mengajak badan untuk merantau. ke mana? ke colorado Mills. shopping mall terdekat ngan skola aku nih. rasanya ak da penah cakap kot pasal mills nih.

tapi xkan nak g sorang2, ye idok? then aku ajak la ezuan join sekali. alang2 mamat tuh nak g bank nak activate debit card yang baru dye dapat. selesai kat bank, kitorang g bus stop tepi bank tu. tunggu bus. (duh~)

xlama kemudian datang la sebijik bus bernumber 17. selalunya aku g mills naik bus 16 or 16L. tapi haritu sorang senior penah ckap “ko naik bus mana2 pon still akan sampai ke mills..”  maka tanpa segan silu aku naik je bus tu tanpa tanya apa2 kat driver. macam yakin nak mampos kan?

sepatutnya, pejalanan ke mills dalam 15 minit je. and aku da bebelas kali da pon pegi. tapi dalam bus tu aku rasa lain macam.. jalan yang xpenah aku rasa familiar with. aku bgtaw ezuan, “weh..macam salah bus je..” ezuan hanya mampu tersengih, sbb dye mmg xtaw pasal bus nih sbb baru bape kali dye naik g mills. erk.

lepas setengah jam, tetibe da sampai ke tempat yang aku xpernah sampai, yakni bus stop terakhir yang sume orang cam kena keluar tuh. sah. da salah bus la nih. before keluar, baru la terhegeh2 nak tanya driver bus tuh.

“excuse me sir, is this bus heading to The Mills?”

“no. owh man, u’ve been in the wrong bus since from golden haa.”

siot pnye driver. kenapa ko ingt ak naik dari golden? pastu dye bagi la direction nak g mills. maksud aku nak naik bus mana la.

“listen, take the bus behind this one and stop on the Colfax Avenue, cross the road and *something yang aku xpaham apa dye cakap*” pastu dye blah.

aku budak baik, so ikut jela kata pacik tuh. skali naik bus tu pon, dye xlalu milss jugak! and aku xtanya jugak before naik! taik! maka sesat lagila. kalini da semakin jauh. da sampai Denver da ha. time tu hampir menangis aku. dala ezuan puasa. waaa

then nak dipendekkan cerita kitorang terpaksa naik satu bus lagi nak balik ke golden terus. da putus harapan da nak g mills. simpan jela hajat nak potong rambut and beli barang. makanya, hari selasa fall break tu aku hanya menghabiskan separuh hari aku dalam bus sahaja. damn.

*esoknya aku ponteng kelas petang sebab pegi mills ngan lutphi plak. kali nih xsalah bus lagi. 😛

selama aku hidup, tiap2 hari aku makan nasi. da muak. eh xde la muak just da biasa la ngan rasa nasi. tiap2 aku jugak aku minum air masak. so aku da kenal sangat rasa air masak macamane. tapi buat pertama kalinye malam ni baru aku taw, bagaimana rasanya ECONOMICS.

adoi, baru saja habis exam economics kejap tadi. 30 soalan objective selama 2jam. aku jawab 1jam30min lantas aku berlari2 anak comel keluar dewan. owh, begini rupanya rasa economics.

maka dengan ini haruslah aku memohon maaf kepada herman, syazzy, nonel, sulwan, iman, syawal, hairul dan semua umat KYUEM yang amat sangat daku rindui jauh nun dilubuk hati kerna dulu aku dok gelak2 time korang blaja econs. tiap kali korang bukak buku econs, mengadap depan meja dengan amat diam bagai batu dipanah petir (apakah peribahasa nih) aku akan gelakkan korang. owh dulu aku ingat econs ini amat useless dan mengarut untuk dipelajari lantas aku gelakkan korang. tapi gelak2 bergurau la, bukan mengutuk. haih.. skang, bila aku pandang cermin, aku rasa macam nak gelakkan objek dalam cermin tuh! padan muke ko!

entah apa la aku jawab tadi pon aku xsure. dahla study 2jam sebelum exam itu ajor. bagaimana ko nak dapat A? adoi.. kalo aku dapat A la exam econs nih sumpah aku beli jam fossil berharga $69 tuh! haha konon alasan nak sangat shoping senanye. :p

minggu nih minggu exam. ada exam chem lagi kamis nih. adoi. pon xstudy pape jugak nih. seb baek la mendelah tu sume da blaja time A-level so aku macam xperlu gusar gundah gulana sangatla. but still, kena la study!

ok, till then, taa~ nak study dowh!!

saja xmau update selama seminggu sebab nak kekalkan gambo ucapan raya tu kononnya semangat beraya selama seminggu. kejadah hapenye. semangat raya ada sekerat hari je.

owh amat sangatlah penat since raya nih. exam situ sini. homework sini sana. kepala otak pon hentah kemana. dua-tiga hari tak tido malam sebab siapkan assignment yang tak siap2. adoiii…. sumpahla kalo aku taw idup kat u sebok cenggini xhingin aku blajo! tapi ehehe xpela kata nak kaye. so blajo ajela. haha

nak crita pasal raya, macam da lambat. so aku bagi sinopsis jela. malam last puasa, g jalan2 kat Colorado Mills (shoping complex paling dekat ngan Golden) sampai bebuke pose dengan hanya meminum frappucino Starbucks sehingga terketaq2 lutut sebab time tu sejuk haram! pastu balik ada majlis takbir raya. makanya bertakbir dengan perut kosong ajorla. pastu disebabkan perut bergendang gendut tali kecapi, kontingen gatal g shoping mall time nak bebuke ini pegi ke Denny’s restaurant. owh makanannye sedap amat. pkul 11.30 sampai kul 1.30 kitorang melekat kat situ. nikmat tak terkata. kenyang perut, balik rumah, masak lontong. kekdahnye aku tak tido malam raya tuh sebab mau siapkan lontong. nak masak awal2 xbole takut sayur lembek xsedap nak dimakan. so tggu la sampai subuh baru masak. wah pengorbanan yang amat besar dimalam raya! (jadah kola)

pastu pkul 8.00 pegi solat raya kat islamic centre dengan mata kuyu. aku lupe ntah aku baca ke x Al-Fatihah time solat tu sebab ngantuk sangat. huhu. pastu pegi jamuan raya kat rumah senior (soon to be mine. hehe) lagi dengan mata yang amat mengantuk. pastu aku rasa aku makan skit pastu aku tido dalam bilik Cheengkye (soon to be my room). bila bangun, aku xingat pon ape aku buat before aku tido tuh. da segar bangun tido, makan lagi sampai nak termuntah then karaoke melalak-lalak bagai manusia xingat dunia. pastu da bosan g main pingpong. pastu da bosan balik. bila balik bosan lagi g main badminton. balik rumah je ada tetamu da kat rumah. dye family yang blaja kat Colorado University dalam 30minutes driving dari skolah aku nih. pastu kat2 maghrib ikut dye g rumah terbuka yang aku xtau katne sebab aku tido all the way to there. haha. pastu balik, siapkan homework, tido pukul 3 pagi.

best kan raya aku di perantauan? –___–”

*     *     *

skang hidup sudah hepi. masalah yang da jadi sume udah settle.

(shit spatotnye panjang gile lagi aku tulis tetibe hilang~ aaaaaaa)