Skip navigation

Daily Archives: December 9th, 2008

kepada semua yang aku kenal.. dengan ini aku ingin meng-clarify -kan perasaan dan diri aku. aku tidak suke dipanggil kaki gossip, atau orang kuat bergossip, suke korek gosiip dan sewaktu dengannya.

ok fine kalo ada sesetengah orang tahu aku nih mmg banyak tahu pasal org lain.. tapi cerita2 pasal mereka itu bukanlah aku yang desperate pegi cari weh.. ape ko bajet aku sehina itu? kebanyakan gossip2 atau cerita2 hot yg aku tahu bukan aku korek.. aku dapat atas penceritaan org lain je.. macam biasa r bila lepak2 dapat mula r berkongsi cerita.. (macam korg xbuat je kan?) so janganla menganggap aku ini suke sangat bergossip2 nih..i mean..mmg la suke tapi aku xkorek macam ada pihak yang kononnya kata aku suke korek cerita tapi dalam masa yg sama cuba mengorek cerita orang lain daripada aku! ko pahal????

and kadang2 aku peka dengan apa yang terjadi kat seseorang.. maksd aku orang lain la..(aaa korg paham x?) aku kadang2 macam bole baca air muka orang dan akhirnya aku dapatla cerita pasal orang tu.. maka dapatla disumpulkan sebenarnya orang2 lain la yang suke menebarkan gossip ke serata dunia.. akhirnya, sampai la kat aku..ataupun aku la org pertama yang dapat.. logic kan? tapi kepada kawan2, jgnla segan2 nak berkongsi cerita dengan aku. aku suke tu..merapatkan ukhwah. haha

hiasan semata-mata

maka hilangkanla mentaliti anda daripada menganggap aku, mahupun orang lain sebegitu rupa.. ye kawan2.. apa yang penting?? kerjasama!! sorry pengaruh wonderpets.

 

mood : bengang, hampa.

Advertisements

da hampir seminggu aku tak update. maaf ye.

sebentar tadi baru dapat panggilan dari ustad pali. wahh…terharu…. (pali, ko mst bangga kan aku sebut nama ko??) alhamdulillah dye kata diri dye sehat sahaje… hampir stengah jam kami berbual..terubat la rindu ko kat aku kan pali?? hehe…

btw mungkin masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam..  walopon aku telepas solat raya (buat kali ke 4 berturut-turut).

skarang hidup masih agak bosan dirumah..macam biasa la, da kehabisan idea apa nak dibuat.. jadi..(ayat syed) melepaklah aku di luar bersama temanku sehingga lewat malam..

owh, minggu lepas ada kejadian yg agak menyakitkan hati aku berlaku.. tapi kerana ingin menjaga nama baik (baik ke nama ko??) cerita ini harus dirahsiakan.

tahziah aku ucapkan kepada mangsa2 tanah runtuh di bukit antarabangsa.. alhamdulillah zaim (sapphire) selamat sbb umah dye xkena pon walopon agak dekat dengan kawasan kejadian.. gymmy plak kedengarannya umah dekat2 situ jugak tapi ntahla.. xcontact plak dye.. hasil daripada pengamatan (ada ke perkataan nih?) aku terhadap kes ni, dapatla dicipta peribahasa baru.. kalo kita familiar dengan ‘kalau takut dilambung ombak, jgn berumah ditepi pantai..’ skang ni peribahasa ni jugak boleh dikira valid.. 

“kalau takut dilanda tanah runtuh, jangan berumah dikaki bukit!’